Početna » Nacionalna selekcija » Crna Gora pobedila Srbiju i osvojila Memorijal “Darko Čukić”

Crna Gora pobedila Srbiju i osvojila Memorijal „Darko Čukić“

Vaterpolo reprezentacija Srbije, Memorijal "Darko Čukić" 2018.
(Foto: waterpoloserbia.org)

Crna Gora je osvojila prvo mesto na Memorijalu „Darko Čukić“.

U Beogradu je danas završen tradicionalni Memorijalni turnir „Darko Čukić“, koji je okupio 13 reprezentacija, a učestovovali su igrači rođeni 2003. godine i kasnije. Pred punim tribinama bazena SC „Milan Gale Muškatirović“, Crna Gora je u finalu pobedila Srbiju rezultatom 12:8. Treće mesto pripalo je selekciji SAD, a četvrta je Grčka. Srbiju su predvodili selektor Nemanja Andrić i pomoćnik Živko Gocić.

Crnogorci su sjajno igrali i posle pet i po minuta bilo je 4:0. Srbija je početkom drugog perioda prišla na 5:3, ali su se gosti ponovo odvojili i na poluvreme otišli sa vođstvom od 8:3. Serijom 3:0 domaćin je prišao na 8:6, ali sa dva gola početkom četvrte četvrtine selekcija Veljka Uskokovića obezbedila je pobedu.

Najefikasniji kod pobednika bili su Ivanović i Mršić sa po četiri gola, a isti učinak kod Srbije imao je Vasilije Martinović.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Memorijal "Darko Čukić" 2018.
(Foto: waterpoloserbia.org)

Moram biti prezadovoljan. Igrali smo sa kombinovanim sastavom na ovom turniru. Šest, sedam igrača smo ostavili kući, kako bi dali šasnu mlađima koje naredne godine očekuje Evropsko prvenstvo. Odigrali smo izuzetan turnir, pokazali smo najviše. Protiv Srbije pobeda nije dolazila u pitanje, otvorili smo meč kako treba i zasluženo slavili. Sledi kratka pauza, a onda vrlo brzo kreću kvalifikacije za Evropsko prvenstvo – rekao je trener Crne Gore, Veljko Uskoković.

Crna Gora – Srbija 12:8 (5:2, 3:1, 0:3, 4:2)

Crna Gora: I. Radović, Baštrica 1, Vukićević 1, Bošković, Mršić 4, Vukšić, Gopčević, V. Radović 2, Vujošević, Ivanović 4, Rejhel, Moračanin, Bulajić.

Srbija: Vujnić, Lazić 1, Beronja, Baucalo 1, Janošević, Marković 1, Božović, Dimitrijević, Martinović 4, Milić, Ilić, Kokai, Milovanović.

Memorijal „Darko Čukić“ 2018

Za prvo mesto: Crna Gora – Srbija 12:8
Za treće mesto: Grčka – SAD 7:11
Za peto mesto: Nemačka – Holandija 12:9
Za sedmo mesto: Rumunija – Australija 7:8
Za deveto mesto: Mađarska – Malta 7:8
Za 11. mesto: Gruzija – Slovačka 11:13

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.