Savić: Nije slučajno, ovi momci se bore protiv svake logike

Dejan Savić posle EP 2018.

(Foto: Tanjug)

Dejan Savić je na konferenciji govorio o uspehu iz Barselone.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić, nije juče, posle utakmice i osvajanja novog zlata, dao izjavu za medije, ali je danas na konferenciji istakao da su igrači koje vodi pokazali karakter, motiv i jedinstvo u najtežim momentima, bez obzira na napornu sezonu i veliki umor. Pored Savića, novinarima su se obratili i Filip Filipović, Andrija Prlainović, Milan Aleksić i Viktor Jelenić.

Turnir se završio onako kako smo zamišljali. Imali smo mnogo problema sa umorom, ali su igrači izašli iznad sebe, pokazali karakter, motiv i jedinstvo u najtežim momentima. Sve ono što su pokazuju više od decenije. Ovo nije slučajno, iako nekima izgleda prepotentno – rekao je Savić i dodao:

Kao selektor se ponosim se njima, ovi momci se bore protiv svake logike. Postoji teorija da se šampion rađa, a kroz trening shvata mane i vrline. On je u stanju stresa i kad je teško on pokazuje kakav je i kako pod pritiskom deluje – zaključio je Savić.

Kapiten reprezentacije i MVP Evropskog prvenstva, Filip Filipović, zahvalio se u ime cele ekipe porodicama, koji svakog leta imaju strpljenje.

Ostvarili smo cilj ove godine, a imamo još prostora za napredak. Ova ekipa može da ispiše nove stranice vaterpola i sporta – rekao je Filipović i zahvalio se svima koji su verovali u njih, ali i onima koji nisu, jer su ih dodatno motivisali.

Njegov saigrač Andrija Prlainović naglašava da i dalje postoji velika glad za uspesima.

Uvek je veliko zadovoljstvo vratiti se u svoju zemlju sa zlatom. Neko se zapita da li postoji motiv za dalje, ali to je uvek zanimljivost. Kada se igra za Srbiju uvek idemo do kraja.

Milan Aleksić istakao je da je prvililegija igrati u ovoj ekipi.

Hvala navijačima koji su bili uz nas, idemo dalje… Nadam se da će biti još ovako lepih povoda.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić zahvalio se stručnom štabu i igrača na velikom uspehu.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.