Početna » Ženski vaterpolo » Silne Ruskinje na “+25” protiv Srbije

Silne Ruskinje na „+25“ protiv Srbije

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije, Evropsko prvenstvo, Barselona 2018.
(Foto: VSS / Marcel ter Bals)

U drugom kolu  Evropskog prvenstva za vaterpolistkinje, Rusija je sa ubedljivih 27:2 pobedila Srbiju.

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije posle poraza od Nemačke na početku Evropskog prvenstva u Barseloni, u nedelju je pretrpela još jedan, ali očekivano ubedljiv poraz. Ruskinje, koje su prošle godine na Svetskom šampionatu u Budimpešti bile treće, dominirale su od početka do kraja i konstantno su uvećavale razliku. Srpske vaterpolistkinje očekuju teške utakmice protiv Mađarske i Španije, koje su na istom nivou kao i Rusija, dok će selekcija koju vodi selektor Dejan Jovović šansu za prvim bodovima moći da potraži u poslednjem kolu protiv Turske.

Ruskinje su povele 3:0 posle tri minuta igre, a zatim je Jovana Pantović lepom šraubom smanjila. Međutim, Ruskinje to nije poremetilo, pa su nastavile da tresu mrežu koju su čuvale Jovana Klincoš i, nešto kasnije, Anđela Petrović. Srbija je na naredni pogodak čekala skoro 17 minuta, kada je Nađa Novaković zatresla mrežu. Rusija je u istom ritmu igrala do kraja i u poslednjih osam minuta postigla je čak 10 golova, za ubedljivih 27:2.

Najefikasnija je bila Anastasija Simanovič sa sedam golova.

Srbija – Rusija 2:27 (1:6, 0:8, 1:3, 0:10)

Srbija: Klincoš, Čegar, Pantović 1, Ćorović, Josifović, Prica, Luka, Mandić, Rudić, Vuković, Novaković 1, Jakovljević, Petrović.

Rusija: Verkogladova, Vakitova, 3, Karimova 4, Borisova 1, Gorbunova 2, Seržantova 3, Simanovič 7, Timofeeva 2, Čurzina, Ivanova 2, Rižkova 3, Karnauk.

7 komentara

  • morate li prenositi ovu bedu…na tribinama nikog ,vaterpolo dosadan …za nas.devojke ne znaju gde je levo.propada nam muski vaterpolo a ni cemo sad kao zenski.lepo ste obucene,istetovirane ali…

  • Kakvo lupetanje!
    Podrška devojkama i na 30:0, samo neka napreduju. Kome se ne sviđa ne mora da gleda i tačka.

  • Подршка девојкама! Само лагано. Дајте им шансу. Кад нам је мушки ватерполо не прихваћен и запуштен од стране свих каква је тек ситуација у женском? Напред девојке!

  • da vas podsetim ,mozda niste informisani.kod nas ženski vaterpolo postoji najmanje 25 god.i dalje kao da su ih skupili sa igrališta…

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace