Crnogorci obeležili 10 godina od zlata u Malagi

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, jubilej od Malage

(Foto: wpolo.me)

Vaterpolo savez Crne Gore obeležio je danas jubilej, pošto je prošlo 10 godina od osvajanja zlata na Evropskom prvenstvu u Malagi.

Tačnije, 10 godina će biti 13. jula, ali su Crnogorci zbog Evropskog šampionata u Barseloni dva dana ranije napravili prijem. Crna Gora je u finalu u Španiji posle dva produžetka pobedila Srbiju rezultatom 6:5. Tadašnje reprezentativce i članove stručnog štaba primio je Ministar sporta Crne Gore, Nikola Janović, koji je takođe učestvovao u tom uspehu kao igrač.

Janović je kazao da je 13. jul 2008. godine jedan od najsvjetlijih datuma u sportskom kalendaru Crne Gore.

I danas sam, kao vaš kapiten, ponosan na svoje saborce. Malaga je i deset godina kasnije naš najveći dosanjani san i uspeh, koji je kao svetionik bio inspiracija i obasjao put mladim crnogorskim sportistima da svih ovih godina samouereno pronose slavu Crne Gore širom sveta – kazao je Janović.

Pored ministra Janovića koji je bio dio tadašnje ekipe, plakete su primili i igrači Mlađan Janović, Boris Zloković, Aleksandar Ivović, Miloš Šćepanović, Nikola Vukčević, Vladimir Gojković, Milan TIčić, Predrag Jokić, Damjan Danilović, Zdravko Radić, Vjekoslav Pasković, Draško Brguljan i Veljko Uskoković, tadašnji selektor Petar Porobić te pomoćnici Mirko Blažević i Zoran Ivanovski. Deo tadašnje ekipe bili su i doktor Predrag Dabović i fizioterapeut Dejan Mihajlović.

Pored zlata u Malagi, Crnogorci su dva puta bili najbolji u Svetskoj ligi, 2009. u Podgorici i ove godine na fajnal-ejtu u Budimpešti. Od drugih medalja treba izdvojiti svetsko srebro iz Barselone 2013. godine i dva evropska srebra, iz Ajndhovena 2012. i Beograda četiri godine kasnije.

Crna Gora – Srbija 6:5 (2:1, 0:3, 2:0, 1:1, 1:0, 0:0)

CRNA GORA: Šćepanović, Brguljan, Pasković, Vukčević 1, N. Janović, Tičić 1, M. Janović 1, Damjanović 1, Ivović, Zloković, Gojković 1, Jokić 1, Radić. Selektor: Porobić.

SRBIJA: Šefik, Prlainović, Rađen 1, V. Udovičić, Savić, D. Pijetlović 2, Nikić, Filipović, Ćirić, Šapić 1, Vujasinović, Peković 1, Soro. Selektor: Dej. Udovičić.

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.