Savić: Tradicija nam daje za pravo da razmišljamo samo o medaljama

Dejan Savić

(Foto: waterpoloserbia.org)

Publika je danas na Dorćolu ispratila srpske reprezentativce na Evropsko prvenstvo.

Srpski vaterpolisti u sredu ujutru putuju za Barselonu, gde će najpre nekoliko dana sparingovati sa domaćom reprezentacijom, a potom, 16. jula, krenuti u odbranu zlata koje su osvojili pre dve godine u Beogradu. Selektor Srbije, Dejan Savić, zahvalio se novinarima što su došli u velikom broju i na kraju se, u svom stilu, našalio kada su ga pitali da li će skočiti u bazen ako Srbija osvoji zlato po četvrti put u nizu.

Želim stvarno da se zahvalim što ste došli u ovolikom broju, jer je ovo prvi put u poslednjih 10 godina da imamo ovakav ispraćaj. Drago mi je da je realizovana ideja da i ženska i muška vaterpolo reprezentacija budu zajedno ispraćene na Evropsko prvenstvo što se nije dogodilo odavno. Sigurno je da to zaslužujemo – počeo je priču selektor srpskih vaterpolista Dejan Savić i potom dodao:

Što se tiče samog Evropskog prvenstva znamo da realno, pod navodnicima, imamo laku grupu i samim tim to nam daje prostora da produžimo pripremni period i definitivno 24. jul će biti dan D gde u četvrtfinalu realno gledajući kostur očekujemo Mađarsku ili Italiju tako da se u suštini mi spremamo za njih. Sve je otvoreno, favoriti su isti kao i poslednjih godina. Kao što stalno govorimo, tradicija srpskog vaterpola nam daje za pravo da razmišljamo samo o medaljama tako da se nadam da ćemo se i sa ovog prvenstva vratiti sa odličjem.

Trostruki uzastopni osvajač priznanja za najboljeg trenera sveta je istakao da je ovo trenutno najjači sastav, a na pitanje da li će, ako Strbija osvoji zlato, to proslaviti skokom u bazen, Savić je odgovorio u svom stilu:

Neću skakati u bazen. Nije ni vreme. Još sam se više ugojio, a i polako zaboravljam da plivam.

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.