Papanastasiu i Merkulov potpisali za Jug, Fatović još pet godina u Dubrovniku

Aleksandros Papanastasiu, Jug

(Foto: jug.hr)

Vaterpolo klub Jug u prvim danima prelaznog roka dobio je dva pojačanja.

Dubrovčani su sezonu završili sa tri osvojena trofeja i na četvrtom mestu u Ligi šampiona, pošto su poraženi od Pro Reka i Barselonete. Međutim, već u prvim danima prelaznog roka Vjekoslav Kobešćak je dobio dva pojačanja. Naime, ugovor sa šampionom Hrvatske potpisali su 19-godišnji grčki reprezentativac Aleksandros Papanastasiu i dve godine stariji reprezentativac Rusije, Danil Merkulov. Takođe, novi petogodišnji ugovor sa Jugom potpisao je talentovani reprezentativac Hrvatske, Loren Fatović, koji je igrao sjajno ove sezone.

Papanastasiu stiže iz Glifade, a prošle godine na Svetskom prvenstvu za juniore u Beogradu bio je član idealne sedmorke.

Velika mi je čast što sam došao u ovaj veliki klub bogate istorije. Privilegija je biti u ekipi sa toliko igrača svetske klase. Verujem kako će boravak u Jugu pomoći u mom igračkom razvoju. Nadam se da ću svojim igrama pomoći klubu u ostvarivanju zacrtanih planova u narednim sezonama – rekao je Aleksandros, koji je potpisao ugovor na četiri godine.

Još veće pojačanje stiže iz Herceg Novog. Ruski reprezentativac Danil Merkulov u prethodne dve sezone branio je boje Jadrana, a u prošloj sezoni bio je treći strelac grupne faze Lige šampiona sa 27 golova.

Dolazim u veliki klub i izuzetna mi čast što ću nositi Jugovu kapicu sledeće dve sezone. Verujem u sebe i znam da ću svojim igrama pomoći klubu u osvajanju novih trofeja – rekao je Merkulov, koji je stavio paraf na dvogodišnji ugovor.

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

You may also like...

1 Response

  1. ilke kaže:

    zanimljivo bi bilo da se iznesu neke cifre da se vidi gde je vaterpolo…!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.