Početna » Zanimljivosti » Živko Gocić završio igračku karijeru i postao trener Solnoka

Živko Gocić završio igračku karijeru i postao trener Solnoka

Živko Gocić
(Foto: Nenad Negovanović, Olimpijski komitet Srbije)

Legendardni srpski vaterpolista, Živko Gocić, završio je igračku karijeru.

Bivši kapiten reprezentacije Srbije, sa kojom je osvojio sve što se moglo osvojiti, ove godine je završio karijeru i u narednom periodu biće trener mađarskog Solnoka, za koji je nastupao od 2011. godine. Bivši kapiten reprezentacije Srbije sa kojom je osvojio sve što se moglo osvojiti ponikao je u Partizanu, a potom je igrao za Niš, Ortiđu, Dinamo iz Moskve, ponovo Partizan, Latinu i od 2011. za Solnok, čiji je bio i kapiten i sa kojim je prošle sezone osvojio Ligu šampiona.

Da se odmah razumemo, rezultati ove sezone nisu razlog odlaska trenera Čeha. Ugovor mu je isticao i sam je rekao da nema više šta da ponudi timu, da je došlo do zasićenja. Postojala je mogućnost da se nađe trener a da igram još jednu godinu ili da to preuzmem sada. Ova druga solucija je bila bolja – rekao je Gocić za Sportski Žurnal.

Solok, šampion Evrope
(Foto: waterpolo.hu)

Solnok će biti u novoj sezoni oslabljen, pošto su klub napustili Aron Janger, Tamaš Mezei, a verovatno će i Miloš Ćuk promeniti sredinu. Sa druge strane, stigli su Daniel Anđal iz Egera, odnosno Viktor Rašović iz Juga i Đorđe Lazić iz Partizana. Gocić će na raspolaganju imati još dva srpska igrača, Andriju Prlainovića i Milana Aleksića.

To je moja odluka mislim da mogu da budu od koristi i da napreduju. Konačno Prlainović i Aleksić sve znaju, biće mi od pomoći i verujem da neće biti problema. Spreman sam da radim.

Gocić ima punu podršku menadžmenta. Proklamovani ciljevi su jedno od prva tri mesta na domaćoj sceni, plasman na F8 u Ligi šampiona.

Nije nedostižno – zaključio je Gocić, koji će ovog leta biti u stručnom štabu reprezentacije, koju čine igrači rođeni 2003. godine i kasnije.

Za reprezentaciju je nastupao od 2003. godine, a ima više od 20 zlatnih medalja.

Keel kupaće gaće

Jedan komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.