Početna » Domaća takmičenja » Saopštenje Partizana: Jelenić ne krije mržnju i radi na uništavanju Partizana

Saopštenje Partizana: Jelenić ne krije mržnju i radi na uništavanju Partizana

Saradnja Partizana i Novog Beograda
(Foto: waterpolopartizan.rs)

Vaterpolo klub Partizan u utorak je izdao saopštenje.

Povodom informacije o dogovoru opštine Voždovac i Vaterpolo saveza Srbije, da se reprezentaciji ustupe termini na bazenu Banjica, Vaterpolo klub Partizan je izdao oštro saopštenje, u kojem se najčešće pominje novi predsednik VSS, Viktor Jelenić, a na kraju saopštenja ističe se da za Partizan od danas Jelenić nije predsednik.

Saopštenje crno-belih prenosimo u celosti:

“VK Partizan je juče u popodnevnim časovima, telefonskim putem od strane predsednika VSS gospodina Viktora Jelenića obavešten da će se u narednim danima na bazenu Banjica, šest sati dnevno pripremati naša ženska seniorska vaterpolo selekcija. VK Partizan je kao i do sada sa zadovoljstvom prihvatio da se obezbede termini za našu selekciju, iako je to iziskivalo pomeranje turnira za 2005. godište prvenstva Srbije kao i treninge svih selekcija VK Partizan koje se spremaju za nacionalna prvenstva. Na upit od strane predsednika VK Partizan Aleksandra Šoštara zašto nam to nije ranije javljeno, predsednik VSS Viktor Jelenić je odgovorio da je „javnost već obaveštena“ na press konferenciji koju je on održao sa predsednikom opštine Voždovac, da je sve dogovoreno i da je njegova dobra volja što nam je uopšte rekao. Zatim je isključio telefon!?

Smatramo da nam je dužnost da obavestimo javnost, da je ovakvo ponašanje Predsednika saveza nedopustivo. Umesto da štiti svoj najtrofejniji klub koji vodi legalnu borbu pred sudom sa opštinom Voždovac, koja se predstavlja kao titular upravljanja SC Banjica, predsednik Jelenić ne krijući mržnju prema VK Partizan, sa kojom je cela vaterpolo javnost upoznata, otvoreno staje na stranu protiv VK Partizan i na najprizemniji klubaški način se meša u poslove jednog kluba i bez dogovora nameće volju jedne strane u sporu.

Nije nam jasan ovakav nastup predsednika Jelenića jer na Banjici su se decenijama spremale sve naše selekcije tako da bi i sada vrata našim devojkama bila otvorena. Zašto je predsednik Jelenić rešio da se meša u sudski spor i direktno učestvuje u procesu obmanjivanja javnosti kada je u pitanju titular upravljanja nad SC Banjica? Zar mu kao bivšem vaterpolisti nije cilj napredak i ozdravljenje sporta u celini? Pa koliko mu je samo puta taj isti Partizan dao igrače da se takmiči? Da li je podneo ostavku na funkciju predsednika BVK Crvena zvezda kako nalaže zakon o sportu? Gde se i opštini Voždovac i predsedniku Jeleniću žuri pa ne mogu da sačekaju ishod sudskog spora, u pravnoj državi gde se moraju poštovati institucije suda i sam sudski proces. Zašto se boje sudske odluke? Ko ih pritiska? Da li su u pitanju lični intersi i žeđ za vlašću ili stranački aktivizam? Ovo drugo ne verujemo, jer verujemo da je i novom gradonačelniku, i predsednici Vlade i predsedniku Srbije cilj da se ovaj spor reši na sudu a ne silom na ulici, da se ne ubija sportsko blago Srbije. Zato apelujemo na sve gore navedene činioce vlasti i na građane da se ne dozvoli da se sistematski uguši i na ovako bestidan način uništi jedan veliki klub! Vaterpolo je sport kome treba bazen, a Banjica je već 44 godine dom olimpijskih, svetskih i evropskih šampiona!

I za kraj gospodine Jeleniću Vi od danas za VK Partizan niste naš predsednik, jer da jeste ne bi ste radili na uništavanju VK Partizana, čime se i javno hvalite. Zato jer ste doneli odluke da se iz sponzorstva saveza može finansirati samo jedan klub, Vaš klub! Zato jer nema trenera VK Partizan u mlađim selekcijama. Zato jer nema predstavnika VK Partizana u stručnom savetu. Zato jer nema predstavnika Partizana u Upravnom odboru! Gospodine Jeleniću tek Vam je počeo mandat i nemojte misliti da će Vam u tako organizovanom savezu medalje donositi igrači Partizana, kluba koji toliko prezirete!”

3 komentara

  • Da ne krije mrznju – ne krije. Posle utakmice protiv Sapca, pre par nedelja, kada je Partizan izgubio 4:9 na Banjici, Viktor se radovao i glasno govorio kako mu je, da citiram, „srce puno“. To sigurno nije stav presednika Saveza, koji bi trebalo da u javnosti bar glumi neutralnost.

  • Novi Predsednik VSS-a unesto da bude Predsednik svih klubova, bez obzira na tradiciju i velicinu kluba, on se svrstava samo na jednu stranu – stranu svog voljenog kluba VK Crvena Zvezda, pardon BVK i time direktno nanosi stetu i sebi i VSS-u i svom BVK Crvena Zvezda. Na ovaj nacin Predsednice necete “dobaciti” mandat ni do septembra ove godine, jer Barselona se blizi . . .
    p.s. mala sugestija, morate bolje da se pripremite za konferenciju za stampu sutra u 12h (bar dirigivana pitanja), jer na ovo danas ste bili dirigent, ne Predsednik VSS-a

  • da li se neki slucaj u Srbiji resavao na sudu(znacajan).nije i nece.svi su postavljeni na svoja mesta da „nesto zavrse“ kao i predsednik nam drzave.tako da srecno nam bilo !!!!!u drzavi gde nista ne funkcionise ne moze funkcionisati ni sport.ja ocekujem pad svih kolektivnih sportova.ovi pojedinacni sto se vezu za stranku nastavice dok traje stranka.poz.

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.