Početna » Zanimljivosti » Novo saopštenje crno-belih, Partizan i Voždovac idu na sud

Novo saopštenje crno-belih, Partizan i Voždovac idu na sud

Trofeji VK Partizan
(Foto: Blagoje Mitrašinović)

Vaterpolo klub Partizan izdao je novo saopštenje, koje prenosimo u celosti.

„Upravni odbor Vaterpolo kluba sa Banjice je na jučerašnjoj sednici doneo odluku da ne prihvata zahtev Ustanove sportski centar “Voždovac”, kojim se od Partizana traži predaja kopija ključeva svih prostorija koje se nalaze u predmetnom objektu. Po zahtevu od Partizana se traži i da se direktoru USC “Voždovac” obezbedi nesmetan pristup u sve prostorije objekta, kao i da se oslobodi jedna kancelarija koju će koristiti USC “Voždovac”.

Upravni odbor je direktoru VK Partizan Tatijani Rakas naložio da kod nadležnog suda podnese tužbu radi utvrđivanja prava svojine na objektu.

Privredni sud u Beogradu je 23. maja 1997. godine, u skladu sa ranijim rešenjima IO Skupštine opštine Savski venac i Višeg privrednog suda, doneo Rešenje kojim se upisuje PRIPAJANJE Preduzeća SRC “Banjica” Vaterpolo klubu Partizan, a istog dana Privredni sud u Beogradu je doneo Rešenje kojim se briše preduzeće SRC Banjica pripajanjem VK Partizan, te imovinu, sredstava prava i obaveze preuzima VK Partizan. Direktoru je naloženo i da se pokrene Upravni spor protiv Rešenja gradonačelnika Beograda od 22. decembra 2017, po kome Partizan svoj deo prostora na objektu treba da ustupi USC “Voždovac” .

VK Partizan demantuje izjave predsednika SO Voždovac Aleksandra Savića, koji je izneo informaciju da su se Partizan i SO Voždovac dogovorili o uslovima daljeg korišćenja sportskog centra. Na sastanku gospodina Savića i predsednika Upravnog odbora Partizana Aleksandra Šoštara, kao ni na ranijim sastancima, nije bilo reči o imovini, već o sportskim pitanjima i problemima.

Aleksandar Šoštar se sa predstavnicima Opštine dogovorio da pravnici rešavaju pravna pitanja imovine.

Vaterpolo klub Partizan je za kratko vreme, od kada ima saznanje o Rešenju gradonačelnika o ustupanju svog dela prostora USC “Voždovac” i o rezultatima spora između SO Voždovac i SO Savski venac, u koji nije bio umešan, bio maksimalno konstruktivan u iznalaženju adekvatnog rešenja svih spornih pitanja.

Interese Partizana će, u skladu sa Odlukom Upravnog odbora kluba, zastupati advokatske kancelarije: Milorada Panjevića, Danila Pašajlića, Tome File, Gorana Petronijevića i prof dr Dragoslava Slovića“, navodi se u saopštenju crno-belih.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.