Početna » Zanimljivosti » LEN podržao promene u vaterpolu, u Barseloni 15 igrača?

LEN podržao promene u vaterpolu, u Barseloni 15 igrača?

LEN
(Foto: len.eu)

Promene u vaterpolu, o kojima se govorilo u prethodnim danima, mogle bi uskoro da budu i zvanično usvojene.

Naime, Biro LEN je u subotu na Malti pozitivno reagovao na predloge svog Tehničkog komiteta. Jedan od predloga, ujedno i najznačajniji, jeste da bi na velikim takmičenjima treneri mogli da računaju na 15 igrača. U sastavu će i dalje biti 13, ali će moći da se rotiraju od utakmice do utakmice. O tome, ali i o drugim predlozima, razgovaraće čelnici LEN-a i FINE, a tada će, nadamo se, sve biti i zvanično potvrđeno.

Ova je promena odlična za vaterpolo i razgovaraćemo sa drugim kontinentima da to isto urade, jer su u zgusnutom kalendaru vaterpolisti podvrgnuti izuzetnim naporima – rekao je predsednik Paolo Bareli.

Takođe, biće nastavljeni razgovori sa FINA oko budućnosti vaterpola, kao i povezivanja Evropa kupa i Svetske lige. Ideja je da takmičenje koje se igra od ove godine bude kvalifikacioni deo Svetske lige.

Prihvaćen je i predlog da naredne godine bude po prvi put organizovano i Evropsko prvenstvo za igrače do 15 godina.

Oznake

Jedan komentar

  • po meni bolje da se promene pravila u igri,ubrzati.napraviti ne izvesnijom. .manji teren ,manje plivanja ,vise golova ,20,30,40…kad ekipa povede 3,4-0 to je malte ne sve reseno.uvesti „dvojku“,“tojku“sa 10…m itd.dosadno je za publiku.cim okrecu glavu i pricaju… tek kad se prepliva bazen kad se postave kad obrnu loptom koji krug onda pogledaju i tako iznova.smanjiti loptu…milion varijanti.imao sam priliku da ucestvujem u vaterpolo beach…sto puta zanimljivije.

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.