Početna » Sve vesti » Vaterpolo klub Invictum formirao prvu žensku selekciju u BiH

Vaterpolo klub Invictum formirao prvu žensku selekciju u BiH

(Foto: VK Invictum)

Vaterpolo klub Invictum iz Sarajeva formirao je i žensku selekciju.

Klub broji više od 50 članova i raspolaže širokim dijapazonom sadržaja koji se sastoji od takmičarskih selekcija, kadeta, mlađih kadeta, nada vaterpola, škole plivanja za devojčice i škola neplivača. Klub je, željan inovacija, nedavno postao ponosni pokretač nesvakidašnje ideje koja će sigurno postati fundamentalni deo sjajne priče koja se tiče bosanskohercegovačkih vodenih sportova.

Osnovana je nova selekcija – ženski vaterpolo tim Invictum u mlađim kategorijama.

Klub će imati i plivačice i vaterpolistkinje a potrebno je naglasiti da će se zainteresovane plivačice svakako moći preusmeriti na vaterpolo. Rukovodstvo kluba smatra da je ovo izuzetna prilika za rast, razvoj i popularizaciju vodenih sportova u Bosni i Hercegovini. Takođe, predstavlja enormno snažan motiv za devojčice koje se bave plivanjem jer će imati priliku da unaprede rad sa loptom, razvijaju timski duh i rade interesantnije vežbe u cilju psiho-fizičkog razvoja.

(Foto: VK Invictum)

Stalo nam je da ova ideja oživi na bosanskohercegovačkim bazenima, kako bismo, u budućnosti, dobili priliku da idemo na razmene i igramo utakmice sa ženskim vaterpolo klubovima iz susednih zemalja kao što su Srbija, Hrvatska, itd. Veliki broj naših plivačica je itekako zainteresovano da se bavi vaterpolom, tako da se nadamo da ćemo, kroz trud i rad, i pomenutu žensku kategoriju razviti i podići na što viši nivo. Vaterpolistkinje Invictuma nose kostime popularnog vaterpolo brenda Keel, koju nosi i muški tim pomenutog kluba.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.