Početna » Domaća takmičenja » Ćirić: Dobrom odbranom do sigurnosti u napadu, Zajmović: Nemamo šta da izgubimo

Ćirić: Dobrom odbranom do sigurnosti u napadu, Zajmović: Nemamo šta da izgubimo

Stefan Ćirić, VK Partizan
(Foto: waterpoloserbia.org)

U nedelju se u Bečeju igra finale Kupa za vaterpoliste i vaterpolistkinje.

Partizan i Šabac će se boriti za trofej u muškom finalu, dok će u ženskom nastupati Crvena zvezda i Palilula. U veoma zanimljivom polufinalnom susretu Šabac je savladao posle peteraca Nais sa 10:9, dok je Partizan mnogo lakše nego što se očekivalo pobedio Zvezdu sa 11:5. Pred sutrašnji duel crno-beli su na papiru favoriti, ali Šabac igra veoma dobro i neće se predati.

Niko nije očekivao ovako ubedljivu pobedu u polufinalu, ali ipak krajnji rezultati nije realan odnos snaga. Ključ uspeha bio je u našoj dobroj odbrani sa igračem manje. Dobrom odbranom dobili smo siigurnost u napadu, Zvezdu smo “probijali” i “lomili” šutevima sa spoljnih ppozicija. Sutra nas očekuje duel sa Šapcem, ekipom koja mnogo ulaže i sigurno je da nam neće biti lako. Utakmica sa Zvezdom za posledicu ima i veliko emotivno pražnjenje, pa moramo dobro da se odmorimo do finala – rekao je trener Partizana, Stefan Ćirić.

Kapiten, Dimitrije Rističević, uneo je sigurnost ekipi.

Čestitke svima. Odigrali smo najbolje u ovoj sezone. Samo ovakvim pristupom možemo do cilja. Ispraznili smo se dosta fizički i više emotivno. Ne smemo da poletimo.

Vaterpolisti Šapca
(Foto: waterpoloserbia.org)

Iz Šapca poručuju da ne pomišljaju na predaju.

Biće nam mnogo lakše jer nemamo šta da izgubimo. Pružićemo najjači mogući otpor. Tražićemo svoju šansu, pa ukoliko se ona ukaže moraćemo da je iskoristimo – kaže Mirsad Zajmović, trener Šapčana.

Mihajlo Repanović je jedan od najzapaženijih u redovima Šapčana protiv Nišlija:

Svesni smo da protiv Partizana moramo da odigramo mnogo bolje . Beograđani su u prednosti. Borićemo se do kraja, pa šta bude. Možda se i ukaže prilika.

Pre toga u 18 igraće Crvena zvezda i Palilula u ženskom finalu. Zvezda bez Nađe Novaković, Palilula kompletna. Zvezda hoće nastavak dominacije, Palilula prvi trofej. Dve ekipe su se sastajale dva puta ove sezone. Zvezda je slavila u Beogradu, a u Novom Sadu je bilo nerešeno.

Biće dobra utakmica, snage su izjednačene. naš adut je sjajna atmosfera i ogroman motiv – kaže kapiten Palilule Kristina Miladinović.

Ninja Josifović iz Zvezde dodaje:

Mlade ekipe, biće dobra utakmica. Odlično se poznajemo. Jedva čekamo susret, bodrimo se medjusobno i uz malo sreće očekujem pobedu.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace