Početna » Evrokupovi » Prlainović pred Pro Reko: Izuzetna ekipa, sjajni pojedinci, očekujem odličnu utakmicu

Prlainović pred Pro Reko: Izuzetna ekipa, sjajni pojedinci, očekujem odličnu utakmicu

Andrija Prlainović, Vaterpolo Superkup Evrope
(Foto: vlv.hu)

Ljubitelje vaterpola u subotu očekuje pravi spektakl.

U četvrtom kolu Lige šampiona aktuelni prvak Evrope, mađarski Solnok, ugostiće slavni Pro Reko, klub koji je osam puta osvajao ovo takmičenje. Solnok ovaj meč dočekuje u sjajnoj atmosferi, pošto je prošle nedelje osvojio drugi trofej u sezoni, Kup Mađarske. Sa druge strane, Pro Reko ima maksimalan učinak u oba takmičenja. Pred ovaj susret razgovarali smo sa Filipom Filipovićem, igračem Pro Reka i Andrijom Prlainovićem, koji predvodi Solnok.

Mađarski klub odigrao je već nekoliko neizvesnih utakmica ove sezone, što može mnogo da im znači u narednom meču.

Imali smo već nekoliko jako interesantnih utakmica ove sezone, pre svega sa Ferencvarošem. Osvojili smo već dva trofeja, što je uvek dobar uvod u sezonu. S obzirom da su prošla tek tri meseca, imamo razlog da budemo zadovoljni. Ova ekipa je napravljena da se ne zadovoljava minimalnim uspesima i sigurno je da ćemo do kraja sezone jurišati na preostala tri trofeja. Pro Reko nije imao do sada jakih utakmica, ni u prvenstvu ni u Ligi šampiona i to može da im bude otežavajuća okolnost. Ipak, izuzetna su ekipa, sastavljena od sjajnih pojedinaca i teško je prognozirati šta nosi sutrašnja utakmica – rekao je Prlainović za Vaterpolo vesti i nastavio o današnjoj utakmici:

Sastaju se dve ponajbolje ekipe u Evropi, pretendenti na najviši plasman. Želja obe ekipe je da stignu do samog kraja. Očekujem sjajnu utakmicu, na obe strane su odlični igrači, verujem da će biti dobar vaterpolo i veliki meč.

Prlainović je nekoliko sezona proveo u Pro Reku, ali je posle neuspeha u završnici Lige šampiona 2016. prešao u Solnok. Strategija italijanskog velikana uglavnom je bila da u domaćim takmičenjima nastupa jedan tim, a da tri-četiri stranca igra samo u Ligi šampiona. Sada se to promenilo, pa od ove sezone samo Aleksandar Ivović ne igra u domaćim takmičenjima.

Prirodnije je da postoji jedan tim koji igra u svim takmičenjima. Po mom mišljenju je lakše da se taj tim uigra, koji je konstantno zajedno, koji će proći više utakmica u jednom sastavu i gde će se već tokom sezone iskristalisati ko je ko u toj ekipi. Ovako je Pro Reko prethodnih sezona, gde sam i ja bio član tima, dosta lutao u traženju forme i jednostavno smo dolazili na završni turnir sa nepoznavanjem realne situacije, jer ipak su utakmice u grupi Lige šampiona jedno, a sama borba za trofej drugo. Utakmice koje se igraju na finalnom turniru nose veću težinu i mnogo je veći pritisak u tim mečevima. To je bio jedan od problema Pro Reka ranije, videćemo kako će ove sezone to izgledati.

(Foto: facebook.com/proreccowaterpolo1913)

Srpski vaterpolista je zadovoljan dosadašnjim delom sezone u Solnoku. Ekipa je osvojila već dva trofeja, a za dve nedelje će imati priliku da stigne do još jednog.

Imali smo dobru polusezonu. Računajući i Pro Reko, imamo još četiri utakmice do kraja godine, od toga dve lakše, protiv Ujpešta u prvenstvu i AZC Alfena u Ligi šampiona. Prvi deo završavamo 22. decembra sa Egerom, u Superkupu Mađarkse. Konstantno smo igrali dobro, od samog početka, sem te utakmice u Berlinu, gde smo bili ispod svog nivoa i gde smo podbacili. S obzirom na veliki broj utakmica, verovatno je normalno da dođe i takav meč. Nama je došao u pravom trenutku, jer je posle toga usledio Kup Mađarske i na taj poraz u Berlinu smo pozitivno reagovali, te se reakcija videla u polufinalu Kupa, gde smo odigrali dobru utakmicu.

Iako je tek četvrto kolo Lige šampiona, naziru se ekipe koje će igrati na fajnal-ejtu u završnici u Đenovi.

U našoj grupi će se prava borba za plasman na finalni turnir voditi jedino za to četvrto mesto, između Jadrana i Špandaua. Što se tiče tih ekipa, oni zaista imaju mnogo utakmica ispred sebe, tu su moguća i neka iznenađenja. Mislim da su prva tri mesta rezervisana za Pro Reko, Eger i Solnok, videćemo po kojem redosledu. Što se tiče druge grupe, biće tu još dosta zanimljivih mečeva, sem utakmica Partizana. Što se tiče samog plasmana, mislim da će Olimpijakos sigurno proći i verujem da će biti prvi u grupi. Barseloneta i Jug su dosta pokazali u ove tri utakmice i mislim da će i oni biti učesnici fajnal-ejta. Za to četvrto mesto će biti borba do kraja, između Breše, OSC-a i Hanovera, s tim što Breša po mom mišljenju ima malo veće šanse – zaključio je Prlainović u razgovoru za Vaterpolo vesti.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace