Početna » Evrokupovi » Italijani u poslednjem periodu slomili otpor Zvezde

Italijani u poslednjem periodu slomili otpor Zvezde

Lazar Dobožanov, Crvena zvezda - Sabadelj
(Foto: Milan Rašić, Sportski Žurnal)

Vaterpolisti Zvezde poraženi su prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Evrope.

Italijanski Sport Menadžment u prvom četvrtfinalnom meču slavio je u Beogradu sa 10:5 (1:0, 3:3, 2:2, 4:0) protiv crveno-belih, koji su dobro parirali sve do poslednje četvrtine. Na poluvremenu je bilo 4:3 za goste, koji su u poslednjih osam minuta uvećali prednost i tako stigli na korak od plasmana u polufinale. Revanš se igra 9. decembra u Italiji.

Iskusniji tim iz Verone poveo je sredinom prve četvrtine golom Stefana Luonga. Početkom drugog perioda hrvatski vaterpolista, Antonio Petković, duplirao je vođstvo Sport Menadžmenta, a zatim je bolje zaigrala i Crvena zvezda, koja je pre toga propustila nekoliko dobrih prilika, pošto se na golu gostiju razbranio Dejan Lazović. I golman crveno-belih, Lazar Dobožanov, bio je odličan tokom celog meča.

Posle lepe akcije, mrežu Sport Menadžmenta zatresao je Nebojša Toholj. Petković je odmah uvratio i pogodio za 3:1, a potom je goleadu nastavio Veljko Tankosić, za 2:3. Do kraja prvog poluvremena postignuta su još dva pogotka. Petro Filjoli je bio precizan za goste, a Aleksandar Njegovan za domaću ekipu – 3:4.

Luongo je u nastavku doneo „+2“ Sport Menadžmentu, ali je Zvezda uspela da stigne do dugo čekanog izjednačenja preko Đorđa Tanaskovića i Ognjena Stojanovića (5:5). U poslednjoj sekundi tog perioda Filjoli je pogodio za 6:5 i gosti su sa golom prednosti ušli u odlučujuću četvrtinu. Za nekoliko minute Italijani su slomili otpor Beograđana i serijom golova stigli do vođstva od 9:5. Već tada je sve bilo jasno, a crveno-beli nisu uspeli da ublaže poraz, iako su u završnici imali dva napada sa po dva igrača više. Konačnih 10:5 postavio je Edoardo Di Soma, jedan od nekoliko igrača koji su prošle sezone igrali za Pro Reko.

Crvena zvezda - Sabadelj
(Foto: N. Paraušić)

Nismo uspeli da ispratimo ritam koji je Verona nametnula od prvog momenta. Imali smo slabosti početkom treće i u celoj četvrtoj četvrtini. Sve su to pratile individualne i kolektivne greške, a i neke moje reakcije. Verona je sve vreme bila u kontri, što je prouzrokovala i naša nesmotrenost u napadu. Druga utakmica će biti drugačija. Njima će se centri oporaviti, ali tamo idemo da skupo prodamo kožu – rekao je trener Zvezde, Dejan Savić, dok je bivši igrač crveno-belih, a sada vaterpolista Sport Menadžmenta, Radomir Drašović, istakao:

Već nekoliko utakmica igramo bez centara, već smo se navikli. Nije bilo lako, ostali smo bez snage. Kada smo trebali da se odlepimo, nismo uspevali. Tek smo na kraju napravili prednost i čestitao bih Zvezdi na dobroj partiji. Sigurno nas očekuje još jedna ovakva utakmica, ne sme rezultat da nas prevari i opusti. Igrali smo kao tim, odbrana je bila na prvom mestu, a na kraju je došao i rezultat.

Zvezda je namučila kvalitetniju ekipu, ali je utisak da je prolaz u polufinale Kupa Evrope sada teško dostižan. Luongo je bio najefikasniji sa tri gola. Po dva su dodali Filjoli i Petković, a kod crveno-belih u strelce su se upisali Njegovan, Stojanović, Tanasković, Toholj i Tankosić.

Jedan komentar

  • Kapiten ekipe , koji bi trebalo da unosi sigurnost i ima autoritet – iz utakmice u utakmicu izlazi sam ispred protivničkog golmana i , evo, baš u ovoj utakmici je , od 4 takve šanse realizovao samo jednu! Toholj , Stojanović i Asanović bi morali da počnu da se ponašaju kao profesionalci , jer jedino tako , pod komandom selektora mogu da postignu ozbiljnije domete nego što su klubaška sitničarenja. Neka vam je primer Andrija Prlainović , koji je sa svakim klubom u koji je došao bio evropski prvak!!

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.