Početna » Domaća takmičenja » Cukić: Vojvodina ide na duplu krunu, iskusna pojačanja mnogo znače

Cukić: Vojvodina ide na duplu krunu, iskusna pojačanja mnogo znače

Vaterpolisti Vojvodine u Sarajevu
(Foto: klix.ba)

Vaterpolisti Vojvodine i njihov trener, Vladimir Cukić, nadaju se da mogu do titule sa iskusnim pojačanjima.

Novosađani u subotu od 19 sati na svom bazenu dočekuju Nais, u prvom kolu Regionalne A2 vaterpolo lige. U odnosu na prošlu sezonu, Vojvodinu su napustili Marko Trkulja, Milan Vitorović, Miloš Maksimović i Nikola Marić, dok su stigli iskusni Marko Ćuk, Miroslav Ranđić i Marko Crvenko. U razgovoru za dnevnik.rs, trener crveno-belih, Vladimir Cukić, kaže da veruje u osvajanje trofeja.

Mnogi najavljuju da bismo ove godine mogli da osvojimo titulu. I ja sam još pre dve godine kada sam preuzeo prvi tim o tome govorio. A tada niko nije ni pomišljao da bismo tako nešto mogli da uradimo sa veoma mladim timom. A prošle godine smo do same završnice bili u borbi za titulu. Malo je nedostajalo – rekao je Cukić, koji je potom prokomentarisao pojačanja.

Upravo je to kvalitet Vojvodine, da ima igrače koji se posle niza godina provedenih u inostranstvu vraćaju u klub. Posle dve godine kada smo nastupali sa veoma mladim timom, gde je prosek godina bio 19, sada ćemo imati i tri veoma iskusna igrača u sastavu. Verujem da će nam njihovo iskustvo dobro doći u ostvarivanju planova. Još pre dve godine smo postavili za cilj osvajanje titule i kupa. Naporno smo radili u pripremnom periodu. Ja sam bio odsutan jedno vreme, jer sam bio sa juniorskom reprezentacijom na pripremama i na Evropskom prvenstvu na Malti. Za to vreme momci su vredno radili. Očekuje nas prva utakmica Regionalne lige protiv Naisa kod kuće. Svi smo u iščekivanju da počne takmičenje i da krenemo u ostvarivnje naših ciljeva.

Marko Ćuk
(Foto: VK Vojvodina)

Cukić kaže da je dupla kruna moguća.

I kada su svi govorili da je to nemoguće, ja sam govorio da jeste i stojim iza tih reči. Radio sam sa momcima na tome da to ostvarimo. Ne bih rekoao da idemo samo na titulu i kup, već i da se vratimo u Regionalnu A1 ligu. Pritisak postoji, ali mislim da mi to možemo. Verujem da ćemo sa kvalitetnim radom i dobrom atmosferom doći do onoga što želimo.

Glavni konkurenti su Partizan i Crvena zvezda.

Za razliku od prethodnih godina Prvenstvo Srbije će biti znatno jače zahvaljujući Savezu i klubovima koji su marljivo radili. Posle nekoliko godina uz Partizan, Crvenu zvezdu i nas, tu su i Šabac, Valjevo i Nais. Imaćemo vrlo zanimljivo prvenstvo i kup, ali i nadmetanje u Regionalnoj A2 ligi. Sada više ekipa konkuriše kroz ova takmičenja da dođe do maksimalnih rezultata.

Novosađanima će mnogo značiti povratak trojice iskusnih igrača.

Puno znači i pokazuje da ovaj klub ima veoma dugu tradiciju i da neguje svoje igrače koji mu se vraćaju. Njihovo iskustvo će nam pomoći, jer oni mogu da donesu mnogo različitih promena i u odbrani i u napadu. Imamo i više motiva da uz njih dođemo do cilja – zaključio je Cukić u intervjuu za dnevnik.rs

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.