Početna » Nacionalna selekcija » Savić i studenti otputovali na Univerzijadu

Savić i studenti otputovali na Univerzijadu

Vaterpolisti, Univerzijada 2017
(Foto: Marko Marković)

U kineskom Tajpeju od 18. do 30. avgusta održaće se Univerzijada.

Univerzitetska vaterpolo reprezentacija Srbije jutros je otputovala na takmičenje, gde se u prvom kolu, 18. avgusta, sastaje sa Južnom Afrikom. Dva dana kasnije na programu je meč sa Mađarskom, a 21. avgusta protivnik će biti Kanada. Ovu reprezentaciju vodiće Dejan Savić, koji je još ranije odredio spisak igrača koji će pokušati da osvoje zlato.

Na spisku su: Đorde Lazić, Dimitrije Rističević, Lazar Dobožanov, Nemanja Vico, Radomir Drašović, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Viktor Rašović, Ognjen Stojanović, Dušan Vasić, Gavril Subotić, Strahinja Rašović i Filip Radojević. Pored Savića, u stručnom štabu su treneri Uroš Stevanović, Žarko Petrović i Stefan Čirić, fizioterapeut Vlada Radović i lekar dr Ivan Marijanović.

Uoči puta igrači su razgovarali sa novinarima. Radomir Drašović koji igrao sa Radojevićem Svetsko juniorsko prvenstvo je rekao:

Veliki su motiv i želja da se dokažem u senirskoj podmladjenoj ekipi. Bio sam spreman da nemam pauzu. Samo pola dana odmora a posle toga Radojević i ja smo spremni došli na pripreme. Velika je čast što nas vode Savic i njegov stručni stab. Doneće dosta toga u igri i nje.Ne zmamo sastave ali Mađari će sigurno biti jaki kao rival, Rusija skoro kompletna. Maksimalan prilaz svakoj utakmici. Idemo na najviši plasman a svaka medalja je uspeh.

Vaterpolisti, Univerzijada 2017
(Foto: Marko Marković)

Gavril Subotić je ovog leta osvojio Svetsku ligu u Ruzi:

Dolazak Savića daje ozbiljnost čitavoj priči, nama mlađima dodatni motiv za dokazivanje. Imamo dobar tim, pokriven na svim mestima. Radojević i Drašović su sigurno umorni, Jakšić Rašović i Ranđelović su imali naporno Svetsko prvenstvo tako da ćemo mi ostali da u početku više povučemo fizički. Znam Mađare iz juniorskih dana, biće teška utakmica u grupi.

Najiskusniji je Sava Ranđelović:

Uvek kada igraš za reprezentaciju ne treba ti neki motiv. Ništa nije teško. Pokazaćemo da smo spremni i da imamo dobru ekipu. Očekivao sam da Dejan Savić vodi tim jer su u pitanju igrači koji predstavljaju budućnost. On nam daje dodatnu snagu i motiv da igrama pokažemo da vredimo za medalju. Znam da Italijani dolaze i mladom sastavu, da su Rusi i Japanci skoro kompletni kao na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Trener Stefan Ćirić je istakao:

Ranije nije bilo prilike da budemo sa ovim momcima na takmičenjima jer su seniori imali brojne obaveze. Sada se otvorila mogućnost. Imamo sistem i svi igrači su uključeni u rad reprezentacije od ranije. Očekujem miks juniora i seniora u drugim reprezentacijama.Momci su vaspitani da uvek idu na prvo mesto, pokušaćemo i sada to da uradimo. Imamo uslove za tako nešto.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.