Početna » Nacionalna selekcija » Savić i studenti otputovali na Univerzijadu

Savić i studenti otputovali na Univerzijadu

Vaterpolisti, Univerzijada 2017
(Foto: Marko Marković)

U kineskom Tajpeju od 18. do 30. avgusta održaće se Univerzijada.

Univerzitetska vaterpolo reprezentacija Srbije jutros je otputovala na takmičenje, gde se u prvom kolu, 18. avgusta, sastaje sa Južnom Afrikom. Dva dana kasnije na programu je meč sa Mađarskom, a 21. avgusta protivnik će biti Kanada. Ovu reprezentaciju vodiće Dejan Savić, koji je još ranije odredio spisak igrača koji će pokušati da osvoje zlato.

Na spisku su: Đorde Lazić, Dimitrije Rističević, Lazar Dobožanov, Nemanja Vico, Radomir Drašović, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Viktor Rašović, Ognjen Stojanović, Dušan Vasić, Gavril Subotić, Strahinja Rašović i Filip Radojević. Pored Savića, u stručnom štabu su treneri Uroš Stevanović, Žarko Petrović i Stefan Čirić, fizioterapeut Vlada Radović i lekar dr Ivan Marijanović.

Uoči puta igrači su razgovarali sa novinarima. Radomir Drašović koji igrao sa Radojevićem Svetsko juniorsko prvenstvo je rekao:

Veliki su motiv i želja da se dokažem u senirskoj podmladjenoj ekipi. Bio sam spreman da nemam pauzu. Samo pola dana odmora a posle toga Radojević i ja smo spremni došli na pripreme. Velika je čast što nas vode Savic i njegov stručni stab. Doneće dosta toga u igri i nje.Ne zmamo sastave ali Mađari će sigurno biti jaki kao rival, Rusija skoro kompletna. Maksimalan prilaz svakoj utakmici. Idemo na najviši plasman a svaka medalja je uspeh.

Vaterpolisti, Univerzijada 2017
(Foto: Marko Marković)

Gavril Subotić je ovog leta osvojio Svetsku ligu u Ruzi:

Dolazak Savića daje ozbiljnost čitavoj priči, nama mlađima dodatni motiv za dokazivanje. Imamo dobar tim, pokriven na svim mestima. Radojević i Drašović su sigurno umorni, Jakšić Rašović i Ranđelović su imali naporno Svetsko prvenstvo tako da ćemo mi ostali da u početku više povučemo fizički. Znam Mađare iz juniorskih dana, biće teška utakmica u grupi.

Najiskusniji je Sava Ranđelović:

Uvek kada igraš za reprezentaciju ne treba ti neki motiv. Ništa nije teško. Pokazaćemo da smo spremni i da imamo dobru ekipu. Očekivao sam da Dejan Savić vodi tim jer su u pitanju igrači koji predstavljaju budućnost. On nam daje dodatnu snagu i motiv da igrama pokažemo da vredimo za medalju. Znam da Italijani dolaze i mladom sastavu, da su Rusi i Japanci skoro kompletni kao na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Trener Stefan Ćirić je istakao:

Ranije nije bilo prilike da budemo sa ovim momcima na takmičenjima jer su seniori imali brojne obaveze. Sada se otvorila mogućnost. Imamo sistem i svi igrači su uključeni u rad reprezentacije od ranije. Očekujem miks juniora i seniora u drugim reprezentacijama.Momci su vaspitani da uvek idu na prvo mesto, pokušaćemo i sada to da uradimo. Imamo uslove za tako nešto.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace