Početna » Evrokupovi » Promenjen format Lige šampiona: 16 klubova, fajnal-ejt…

Promenjen format Lige šampiona: 16 klubova, fajnal-ejt…

Vaterpolo Liga šampiona
(Foto: Blagoje Mitrašinović)

Vaterpolo Liga šampiona dobila je novi format, koji startuje u sezoni 2017/2018.

Ono o čemu se već mesecima priča, danas je dobilo i zvaničnu potvrdu. LEN je odobrio proširenje Lige šampiona, koja će se sledeće sezone igrati u novom formatu. Umesto dosadašnjih 12 klubova, koji su bili podeljeni u dve grupe, naredne sezone će učestvovati 16 klubova, takođe u dve grupe, a najboljih osam ostvariće plasman na fajnal-ejt, koji menja dosadašnji fajnal-siks.

Vajld kartu će umesto osam imati 12 klubova, dok će, kao i do sada, četiri do grupne faze stići kroz kvalifikacije. LEN je na zvaničnom sajtu objavio da su pozivnicu dobili AZC Alphen iz Holandije, Dinamo iz Moskve, Steaua iz Bukurešta i nemački Hanover.

Od ranije je poznato da će se fajnal-ejt 2018. godine igrati u Đenovi, gde će domaćin biti Pro Reko. Posle toga Hanover, pa zatim ponovo Đenova i, na kraju, ponovo Hanover.

Kvalifikacije startuju u septembru, kada će se od 15. do 17. igrati prva runda. Od 29. septembra do 1. oktobra igraće se druga faza, a finalna, treća, na programu je od 14. do 18. oktobra. Grupna faza počinje nedelju dana kasnije i poslednje, 14. kolo, biće odigrano 9. maja.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.