Početna » Slajder » Gocić: Da vidim da li sam stvoren za trenera, učiću od najboljih

Gocić: Da vidim da li sam stvoren za trenera, učiću od najboljih

(Foto: Nenad Negovanović, Olimpijski komitet Srbije)

Legendardni srpski vaterpolista, Živko Gocić, u decembru prošle godine oprostio se od reprezentacije Srbije, zajedno sa kumom, Slobodanom Nikićem.

Međutim, bivši kapiten, koji je u kapici Srbije osvojio sve što se moglo osvojiti, pokazao je da ne može bez reprezentacije, pošto će u narednom periodu biti pomoćnik nekadašnjeg saigrača, Vladimira Vujasinovića, u juniorskoj reprezentaciji.

Oduvek sam planirao da ostanem u vaterpolu. Ovo je prilika da vidim kako ću sebe doživeti u novoj ulozi. Želim da vidim da li sam stvoren za trenera ili za nešto drugo u sportu, koji mi je mnogo dao. Prilika je i da se odužim i vaterpolu i reprezentaciji. Iskusan sam, doživeo sam dosta lepog i manje lepog u karijeri, tako da imam mnogo toga da prenesem mladim igračima – ističe u telefonskom razgovoru za Novosti Gocić.

Slično je bilo i sa selektorom Dejanom Savićem, koji se godinu dana po završetku reprezentativne karijere, 2009. godine priključio stručnom štabu na Univerzijadi u Beogradu.

Rano je za bilo kakvo upoređivanje. Izabrao sam prirodan i normalan put, jer smatram da bi svi uspešni reprezentativci trebalo da ostanu u Savezu, da na neki način pomognemo vaterpolu u Srbiji. Ne vidim razloga da bude drugačije – ubeđen je Gocić.

Odluku da se ogleda kao trener doneo je posle razgovora sa selektorom Dejanom Savićem i Vladimirom Vujasinovićem.

Njihova zamisao je da se priključim reprezentaciji, kao početnik. Koliko god sam iskusan, koliko god znao, moram da učim. A učiću od najboljih – podvlači Gocić.

Živko naglašava da odluka da polako ulazi u trenerske vode ne znači i kraj karijere.

Imam ugovor sa Solnokom do 2019. Dakle sigurno sam aktivan do moje 37 godine. Ali, kada se uđe u ove moje, zrele igračke godine, nezahvalno je pričati o budućnosti. Kako selekcije rade preko leta ovaj angažman neće da remeti planove. Jednostavno, želim da se pripremam za sutra – kaže Gocić.

Porodica i nije bila oduševljena zbog Živkove odluke:

Nije im se dopala ideja, bilo je uzdaha u stilu, opet bez odmora, zajedničkog letovanja. Mislim da ima vremena za sve. A ja i ne volim previše slobodno vreme, jer se tada osećam beskorisnim. Dobro je što sam kraj bazena, što ću u vodi raditi sa mlađim igračima – zaključio je Gocić u razgovoru za Novosti.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.