Krivokapić: Savić bi dobio dozvolu da trenira domaći klub

Milorad Krivokapić i Dejan Savić

(Foto: David Damnjanović)

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije, Milorad Krivokapić, rekao je u intervjuu za Novosti da bi selektor Srbije, Dejan Savić verovatno dobio dozvolu da trenira neki domaći klub, ako Stručni savez proceni da je to za dobro Savića i organizacije.

Međutim, to ne važi i za strane klubove. Prvi čovek VSS rekao je da bi u slučaju ponude iz inostranstva Upravni odbor dobro razmotrio situaciju.

Ukoliko Stručni savet proceni da je za njegovo i naše dobro da trenira neki klub u zemlji dobio bi dozvolu. Ako bi dobio ponudu iz inostranstva onda bi UO dobro razmotrio situaciju. Trudimo se da mu koliko-toliko redovno isplaćujemo platu. Ali, nasledili smo velike dugove iz prošlosti, ne samo prema njemu, i bez pomoći države ne možemo da ih vratimo – podvlači Krivokapić i dodao da je u svakoj organizaciji bitna disciplina.

Tako rade prave organizacije i zbog toga imamo vrhunske rezultate. Samo disciplina, rad i red omogućavaju velike uspehe. Ako dozvolite anarhiju nema ničega, zato mora da se zna red – ističe Krivokapić.

Asovi neće moći za medije da kažu mnogo toga, ne smeju da komentarišu, da govore o stanju u reprezentaciji, Savezu…

Ne mogu, jer su za to zaduženi stručni ljudi. Igrači mogu da iskažu svoje mišljenje, ali nije primereno da daju komentare. Ne mogu da napadaju tim, organizaciju – ističe Krivokapić.

Članovi mlađih selekcija moraju da budu i dobri učenici, jer za slabe nema mesta.

Ne mogu ponavljači da igraju za reprezentaciju. I te kako vodimo računa o tome. Uostalom, i MOS stipendira igrača koji je najmanje vrlo dobar u školi. Veoma nam je važno da kao i ranije generacije postanu akademski građani. Želimo da vaterpolisti predstavljaju zemlju i kao vrhunski intelektualci – podvlači Krivokapić.

Pravilinik je definisao i mnogobrojne uzroke za raskid saradnje sa selektorom. Jedna od njih je i ako „organizuje političke aktivnosti u VSS“.

Nema politike u Savezu. Mi smo sportska organizacija i ne bavimo se politikom – rekao je Krivokapić za Novosti.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.