Početna » Nacionalna selekcija » Filipović: Priznanje je potvrda kvaliteta generacije, presrećan sam što sam njen deo

Filipović: Priznanje je potvrda kvaliteta generacije, presrećan sam što sam njen deo

Filip Filipović, Olimpijske igre
(Foto: Nenad Negovanović, Olimpijski komitet Srbije)

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović treći put u svojoj karijeri proglašen je za najboljeg igrača Evrope u izboru Evropske federacije vodenih sportova (LEN). Filipović je u prestižnom izboru osvojio čak 73,3 odsto glasova i tako na najbolji način zaokružio fantastičnu 2016. godinu u kojoj je sa nacionalnim timom stigao do zlata na Olimpijskim igrama, Evropskom prvenstvu i u Svetskoj ligi.

Ovo priznanje je još jedna potvrda kvaliteta cele ove generacije. Presrećan sam što sam deo nje – kratko je prokomentarisao laskavo priznanje Filipović, a prenosi sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Zanimljivo je istaći da su od 2008. godine od kada LEN dodeljuje nagradu za najboljeg vaterpolistu Evrope, čak pet puta laureati bili srpski reprezentativci. Osim za prethodnu 2016. Filipović je za najboljeg proglašavan 2009. i 2014. Shodno tome na najbolji način može da opiše kako se stiže do tog epiteta:

Pre svega velikim radom, trudom, zalalagnjem i čeličnim živcima, jer nekad nije dovoljno biti samo najkvalitetniji. Treba imati strpljenja, sačekati pravi trenutak i biti u vrhu kada je to najpotrebnije. Put je dugačak i veoma težak.

Kada se govori i piše o Filipu Filipoviću isključivo se, kao što je i sada slučaj, priča o blistavim trenucima, osvajanju trofeja. Na pitanje da li postoji nešto što bi menjao u svojoj bogatoj karijeri Filipović kaže:

Iskreno, postoje mnoge stvari koje bih izbrisao u svojoj karijeri, ali smtaram da onda ona ne bi bila ovako uzbudljiva i jedinstvena kao što je sada. Zbog mog odrastanja i sazrevanja možda je i bolje što je sve proteklo baš ovako.

Iako je sa reprezentacijom do sada osvojio 28 medalja od čega čak 21 zlatnu, Filipović i dalje namerava sa istim žarom da igra za Srbiju. Kako sam kaže, motiva ne može da manjka:

Kod mene zaista postoji ogromna želja da i dalje igram za svoju naciju i da branim boje svoje zemlje. Gde ćete pronaći veći motiv od toga? Mislim da u tome ima beskrajno mnogo motiva za svakog sportistu, a uz sve to ja sada želim i da uživam u vaterpolu i da ponovljam uspehe dokle god to bude bilo moguće – poručio je najbolji vaterpolista Evrope.

Keel kupaće gaće

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.