Početna » Slajder » Udovičić: Ja sam trenirao u gorim uslovima nego što su danas

Udovičić: Ja sam trenirao u gorim uslovima nego što su danas

Vanja Udovičić

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, u intervjuu za magazin „Srpska ekonomija“ rekao jee da je privatizacija klubova jedna od mogućnosti za rešenje finansijskih problema, ali da je to decenijama unazad samo deklarativan stav klubova i primetio da mnogi i dalje žele da rukovode njima, uprkos velikim dugovima. Nekadašnji vaterpolista Partizana dodao je da je on trenirao u gorim uslovima nego što su oni danas.

Što se privatizacije klubova tiče, ona jeste jedna od mogućnosti i rešenja, odnosno određen oblik svojinske transformacije. Međutim, to je decenijama unazad samo deklarativan stav klubova, realan konsenzus za to ne postoji. Nije problem klubova, pa i vaterpolo klubova, nastao u poslednje vreme, on se stvarao godinama. Nisam ja trenirao u idealnim uslovima u Partizanu, već i u gorim nego što su danas – rekao je Udovičić.

On je podsetio na činjenicu da je samo država u poslednje četiri godine, na primer u vaterpolo, finansiranjem saveza, uložila više nego dvostruko sredstava u odnosu na period od 2010. do 2013. godine.

Od odgovornosti ne bežim, ali briga o klubovima je nešto za šta su nadležni savezi i lokalne samouprave, ali i čelnici tih klubova. Zanimljivo je da, i pored takve situacije, ambicije i želje za rukovođenjem klubovima koji su u najvećim dugovima ne prestaju, a „prozvani” da reše probleme su uvek neki drugi, najčešće država. To mora da se promeni – rekao je Udovičić.

Vaterpolo vesti WebShop

Jedan komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.