Početna » Nacionalna selekcija » Savić: Više negativnih nego pozitivnih stvari, ima potencijala

Savić: Više negativnih nego pozitivnih stvari, ima potencijala

(Foto: kazan2015.com)

Srbija je ostala neporažena posle trećeg kola Svetske lige. Međutim, lako je mogla i da ostane bez bodova u Slovačkoj. Domaći su u poslednjih osam minuta nekoliko puta imali po gol prednosti, ali je Srbija posle peteraca stigla do dva boda. Selektor Dejan Savić posle meča je mogao da bude zadovoljan samo pobedom, ali je istakao da je ekipa mlada i da igrači nisu uigrani.

U prve dve četvrtine imali smo kontrolu igre u svim segmentima odbrane i napada. U trećoj smo tražili promenu ritma, nove taktičke varijante ali smo početničkim greškama ušli u njihov sistem. Dopistili smo im da povedu pa se igralo do kraja gol za gol . Bilo je više negativnih nego pozitivnih stvari. Ipak, nisu uigrani i mladi su. To međutim ne može da bude ni njima ni meni alibi. Jasno je da ima potencijala. Idemo dalje, na kraju važno je da nismo izgubili.

Najefikasniji sa šest golova bio je Strahinja Rašović.

Bitna je pobeda. Iskreno mogli smo da se ranije odvojimo. Sami smo ih vratili u igru ,na kraju izboriliremi i pobedili. Čestike debitantima, nadam se da će ovako nastaviti i pobeđivati ali bez stresnih završnica.

Kapiten Dušan Mandić je istakao:

Očekivao am tešku ali ne baš ovoliku neizvesnu utakmicu. Dali smo maksimum, borili se, drago mi je da smo godinu počeli pobedom koja je bitna zbog mladosti ali i neuigranosti sastava. Videli se kada je trebalo da se odvojimo da smo bez iskustva. Trebalo je da sačakmo. Bilo je dosta kontrafauova nismo se snašli. Na kraju zadovoljan sam zbog pobede.

Gavril Subotić je golom izborio peterce:

Trijumf je bio cilj. Oscilacije u igri ipak nisu dopustive za nivo Srbije ali ovo je mlad, neuigran sastav. U narednom periodu ćemo to ispraviti i igrati kako treba.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.