Održan novogodišnji koktel VSS, Savić poručio: Srbija do Tokija!

(Foto: waterpoloserbia.org)

Večeras je u Hotelu „M“ u Beogradu tradicionalni Novogodišnji koktel Vaterpolo saveza Srbije. Godina koju ispraćamo donela je veliku radost vaterpolistima i celoj Srbiji, a svi očekuju i nadaju se da će tako biti i naredne godine. Koktelu je prisustvovao i predsednik države, Tomislav Nikolić, a brojnim gostima najpre se obratio predsednik Vaterpolo saveza, Milorad Krivokapić, koji je rekao:

Ponosni smo na godinu, na sjajne momke i njihovog selektora Dejana Savića. Prvo smo u izvanredno organizovanom Evropskom prvenstvu u Beogradu osvojili zlato. Isti rezultat je ostvaren i na finalnom turniru Svetske lige u Kini. Kruna fantastične godine je zlato osvojeno na Olimpijskim igrama u Riju. Želim da pohvalim i devojke koje su pokazale napredak u svakom pogledu.Naša organizacija je učestvovala u brojnim humanitarnim akcijama. Veliku zahvalnost za pomoć i podršku želim da iskažem predsedniku Nikoliću, Vladi Republike Srbije i brojnim sponzorima. Bez njih ne bi ostvarili o vakve rezultate. Pozvam vas da sutra dodjete na utakmicu Srbije i Tima sveta i da pozdravite naše vaterpoliste pre svih sjajne momke Živka Gocića i Slobodana Nikića koji se opraštaju od reprezentacije.

Predsednik Nikolić je istakao:

Za vas postoji samo dilema hoćete li biti prvi. Navikli ste nas i ko zna, neka druga medalja bi možda razočarala naciju. Ove godine mi je medalja u Beogradu draža iako olimpijsko zlato ima svoj sjaj. Draga mi je i ona pre dve godine osvojena u Budimpešti. Tada me je madjarski predsednik pozvao misleći da će da se raduje da bi mi pobedu čestitao već na poluvremenu. Nastavite ovako, radujte svoj narod, to je najveća i najlepša obaveza.

(Foto: waterpoloserbia.org)

Predsedniku Nikoliću, ali i svim sponzorima uručena je Plaketa VSS u znak zahvalnosti za podršku i pomoć u proteklom periodu, dok je vaterpolistima uručeno priznanje „Vaterpolo heroj“, koje je ustanovljeno na sednici Skupštine VSS.

Plakete su dobili i članovi stručnog štaba: Dejan Savić, Žarko Petrović, Uroš Stevanović, Vladimir Pavlović, Stefan Ćirić, dr Vladimir Harhaji, Aleksandar Janik, Vladimir Radović, Vladimir Vujasinović, Goran Čanković i Dejan Stevović.

Dejan Savić se zahvalio prisutnima:

Izuzetna godina je za nama. Zahvalan sam državi, sponzorima, igračima i saradnicima. Završiću rečenicom koja neće biti nadam se shvaćena pogrešno – Srbija do Tokija 2020.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.