Fondacija Karić nagradila reprezentaciju Srbije, Saviću Srpski krivak

(Foto: Nenad Negovanović, Olimpijski komitet Srbije)

(Foto: Nenad Negovanović, Olimpijski komitet Srbije)

Na svečan način, u Narodnom pozorištu u Beogradu, Fondacija Braća Karić dodelila je godišnje nagrade najuspešnijim predstavnicima u brojnim oblastima. U kategoriji sporta nagrađeni su osvajači medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Riju. Među njima i vaterpolo reprezentacija Srbije, koju su na svečanosti predstavljali selektor Dejan Savić i igrač Nikola Jakšić.

U ime svojih drugova koji nisu tu zahvaljujem se na velikom priznanju koje će nam predstavljati motiv za dalji rad – rekao je Nikola Jakšić.

(Foto: waterpoloserbia.org)

(Foto: waterpoloserbia.org)

Udruženje slobodoumnih intelektualaca Srpski krivak, nazvano po autohtonoj sorti domaćeg kukuruza, uručilo je nagrade za 2016. godinu čuvenoj italijanskoj novinarki i spisateljici dr Mariji Lini Veki i proslavljenom vaterpolo stručnjaku Dejanu Saviću.

Savić je kao selektor ove godine sa reprezentacijom Srbije ostvario jedinstven sportski podvig u svetu. Nagradu mu je uručio proslavljeni selektor odbojkaške reprezentacije Lazar Grozdanović, jedan od prethodnih dobitnika ovog priznanja. O Saviću je biranim rečima govorio Bratislav Đorđević. Savić se zahvalio istakavši zadovoljstvo što se našao u probranom društvu.

Ovde je uvek bila sloboda misli, razmišlja se bez političkih konotacija i dobijamo mogućnostt da u vremenima ,teškim za sve, imamo veru u sebe, pronalazimo ideje i zdrav razum. Počastvovan sam što sam deo ovog da tako kažem tajnog društva – dodao je Savić a njegove poslednje reči je propratio smeh prisutnih.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.