Početna » Nacionalna selekcija » Filip Filipović: Uloga kapitena čast i obaveza

Filip Filipović: Uloga kapitena čast i obaveza

(Foto: Nenad Negovanović, Olimpijski komitet Srbije)
(Foto: Nenad Negovanović, Olimpijski komitet Srbije)

Srpski vaterpolisti prošle nedelje počeli su novu reprezentativnu sezonu. U prvoj utakmici posle Olimpijskih igara i osvajanja zlatne medalje u Riju, Srbija je na početku Svetske lige pobedila u Kragujevcu Rumuniju ubedljivim rezultatom (19:8), a ekipu je predvodio novi kapiten reprezentacije, Filip Filipović. Srpski vaterpolista i igrač Pro Reka u izjavi za svoj zvanični sajt rekao je da nova uloga za njega predstavlja čast i obavezu.

Selektor Savić mi je ukazao priliku i na kapitensku ulogu gledam kao čast, ali i obavezu, za koju sam siguran da sam dovoljno zreo da je ispunim – rekao je Filipović i nastavio:

Pokušaću da ne promenim mnogo toga, već da se jednostavno ja uklopim u ekipu i da se, na manje primetan način, integrišem kao kapiten. Najbitnije je da ne zaboravim da je moja uloga bila i pre u vodi i da tako treba da ostane. Kapitenska traka donosi mnogo odgovornosti i obaveza prema timu, ali često može dovesti do zamke u koju ne želim da upadnem, a to je da manje razmišljam o igri i segmentima koje treba u svakom trenutku da popravim. Nastavićemo kao i do sada, kada se ništa nije radilo na svoju ruku. Sve ćemo se zajednički dogovarati i smatram da je to dobitna kombinacija za uspeh i atmosferu.

Živko Gocić i Slobodan Nikić završili su reprezentativnu karijeru posle Rija, a ekipi se priključilo nekoliko mlađih igrača, koji će, zajedno sa Mandićem, Ranđelovićem i Jakšićem, moći mnogo da nauče od iskusnijih saigrača.

(Foto: www.mtb-sport.net/photos)
(Foto: www.mtb-sport.net/photos)

Mi stariji ćemo zajedno probati da im olakšamo taj put. Ne u smislu da uđu u tim na lakši način, nego da neke stvari, za koje je nama trebalo dosta vremena, prihvate i primene mnogo ranije. Kada za saigrače imate Prlainovića, Pijetlovića, Aleksića, Mitrovića, na golu Baneta i Gojka, mislim da nije teško uklopiti se kao dvanaesti i trinaesti igrač, nego samo treba gledati i pokušati primeniti isto. Bez obzira što smo apsolutni šampioni, najbitnije je da ni u jednu utakmicu ne ulazimo tako, nego kao nova ekipa koja kreće od nule i tek treba da dođe do tog vrha.

Filip će, kao i prethodnih godina, za Pro Reko igrati samo u mečevima Lige šampiona. Njegov klub na početku sezone beleži odlične rezultate, pa i novi trener, Vladimir Vujasinović, može da bude zadovoljan.

Imali smo dva meseca takozvanog suvog treninga i priprema za Ligu šampiona. Atmosfera je jako dobra u ekipi. Hemija je stvorena i rezultati će se videti, ako ne odmah, onda sigurno kada bude bilo najpotrebnije. Zbog toga je Vlada došao i, koliko mogu da primetim, do sada ima apsolutno poverenje – zaključio je Filipović.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.