Početna » Nacionalna selekcija » Srpski juniori šampioni Evrope!

Srpski juniori šampioni Evrope!

(Foto: Tim Hartog)
(Foto: Tim Hartog)

Juniorska reprezentacija Srbije je šampion Evrope! Srpski vaterpolisti su večeras u finalu Evropskog šampionata u holandskom gradu Alfenu pobedila Italiju sa sigurnih 12:9 (5:4, 3:2, 3:1, 1:2). Ekipa mladića rođenih 1997. godine, koje sa klupe predvodi selektor Vladimir Vujasinović, dominirala je tokom celog turnira.

Srbija je u grupnoj fazi bila mnogo ubedljivija protiv istog rivala, ali su Vujasinovićevi puleni u mnogo važnijem meču morali da potvrde da su bolji. Do sredine treće četvrtine vodila se egal borba, Srbija je imala „+2“, a zatim je do kraja tog perioda stekla četiri gola viška. U prvim minutima poslednje deonice Italijani su prepolovili zaostatak, ali je Vujasinovićeva ekipa sigurnom igrom do kraja stigla do pobede.

Najefikasniji je bio Filip Radojević sa pet golova. Radomir Drašović je dodao tri, Nebojša Toholj dva, a po jedan Veljko Tankosić i Petar Kasum

Šampioni Evrope su: Radoslav Filipović, Milutin Belopavlović, Nebojša Toholj, Petar Velkić, Radomir Drašović, Nikola Japundžić, Petar Tomić, Nikola Radonjić, Veljko Tankosić, Marko Janković, Filip Radojević, Petar Kasum i Nikola Lukić.

3 komentara

  • Mladim vaterpolistima iskrene čestitke ! Šta još treba da se dogodi , pa da država počne drugim očima da gleda na vaterpolo ? Toliko uspeha u nikakvim uslovima ! To je ravno čudu !

  • Iskrene čestitke mladim vaterpolistima ! Šta još treba da se dogodi , pa da država počne na vaterpolo da gleda drugim očima ? Toliko uspeha , a uslovi nikakvi ! To je ravno čudu !

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.