Početna » Nacionalna selekcija » Prlainović: Medalje nisu proizvod sistema, klubovi su pred stečajem

Prlainović: Medalje nisu proizvod sistema, klubovi su pred stečajem

(Foto: Nenad Negovanović, Olimpijski komitet Srbije)
(Foto: Nenad Negovanović, Olimpijski komitet Srbije)

Srpska vaterpolo reprezentacija osvojila je u Brazilu zlato koje joj je nedostajalo – olimpijsko. Loše su igrali šampioni u grupnoj fazi, ali su se probudili kada je bilo najvažnije i odigrali fantastično protiv Španije, Italije i na kraju, protiv Hrvatske. Andrija Prlainović osvaja medalje još od 2008. ali mu je ovo verovatno najdraža medalja u karijeri. Popularni Prle podsetio je u uključenju za RTS da medalje nisu proizvod sistemskog ulaganja u sport i da u Srbiji praktično nema profesionalnih vaterpolo klubova, jer su svi vodeći pred stečajem.

– Odigrali smo izvanredno pametno. Za jedno finale smo napravili jako malo grešaka. Bili smo dobro pripremljeni, vladala je pozitivna energija poslednjih dan i po nakon polufinala. Osećao sam da smo spremni za najveću utakmicu u našim karijerama. Ostalo ste videli. Bila je to simfonija u vodi – rekao je Prlainović za RTS posle utakmice.

Slobodan Nikić i Živko Gocić su najavili oproštaj od reprezentacije.

– Ovo zlato je kruna ovog sastava, ali velika većina nas će nastaviti da igra za reprezentaciju. Nisam ja taj koji treba to da kaže, ali Bobanu i Žiletu je ovo možda bila poslednja utakmica za Srbiju i odigrali su je kao celu karijeru – lavovski i majstorski. Možda su baš oni bili tas na vagi, zajedno sa Mandićem i Banetom na golu. Žao mi je samo što Ćuk nije mogao da igra zbog povrede.

Upitan da li očekuje da ova titula izazove poboljšanje statusa vaterpola u Srbiji, dao je iskren odgovor.

– Nije trenutak da se sad priča o tome, ali vi novinari i mediji u Srbiji, krenite slobodno već od prekosutra. Znate sve dobro, šta je potrebno sportu, ne moramo mi sportisti da se zameramo političarima, ministrima i vrhu države. Ovih osam-devet medalja ovde nisu proizvod sistemskog ulaganja. U Srbiji praktično više nema profesionalnih vaterpolo klubova, svi vodeći su pred stečajem. Nemam šta da dodam na to. Mi smo sa svoje strane uradili što smo mogli – podsetio je Andrija Prlainović, osvajač Lige šampiona sa Partizanom 2011. i sa Crvenom zvezdom 2013. godine.

Jedan komentar

  • Pravi momenat da se iznese u javnost surova ralnost ! Da se , onima koji bi mogli , a ne čine ništa za vaterpolo , pokvari slavlje i da se opomenu da se funkcije ne svode samo na čestitke i pozdrave , i prigodno slikanje za ubiranje poena .
    Svaka čast Andriji što je pokrenuo ovu bolnu temu ! Svi treba da se zamisle , jer ako se ovako nastavi , nećemo više imati šta da slavimo , kada je vaterpolo u pitanju . Pokazatelj jadnog stanja je to što nam je skoro cela reprezentacija van zemlje !

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.