Početna » Domaća takmičenja » Postojanje Radničkog pod znakom pitanja

Postojanje Radničkog pod znakom pitanja

Vaterpolisti Radničkog (Foto: Vojislav Petrović, Vaterpolo vesti)
Vaterpolisti Radničkog (Foto: Vojislav Petrović, Vaterpolo vesti)

Sportski direktor Vaterpolo kluba Radnički Jugoslav Vasović izjavio je danas da je opstanak Kragujevčana pod znakom pitanja zbog izuzetno loše finansijske situacije. Kragujevčani su pre samo dve godine igrali u finalu Lige šampiona, ali su godinu dana kasnije mnogi igrači otišli zbog loše situacije u klubu. Slično je bilo i u Zvezdi, koja se 2013. popela na krov Evrope.

Situacija u klubu je izuzetno loša. Od januara je klub u blokadi, kako stoji, tako će biti do daljeg. Samo postojanje kluba i dalje takmičenje je pod znakom pitanja – rekao je Vasović agenciji Beta i dodao da je račun Radničkog u blokadi od januara i dodao da klub nije u mogućnosti normalno da funkcioniše zbog nepostojanja predsednika i Uprave.

Izlaz iz ove situacije je sve dalje. Klub kao klub ne može da funkcioniše normalno zbog nepostojanje Uprave i predsednika. Grad Kragujevac je do januara pomagao klubu, dok nismo bili blokirani, ali od tada nije u mogućnosti, jer nije po zakonu – rekao je Vasović.

On je rekao da bi za funkcionisanje Vaterpolo kluba Radnički na godišnjem bilo dovoljno oko 20 miliona dinara.

Zavisi od ambicija kluba koliko je dovoljno novca, ali za neki puki opstanak sa svim trenerima, igračima i mlađim kategorijama bilo bi nam dovoljno 20 miliona dinara. Mi na sve načine pokušavamo da dođemo do nekog novca – kazao je nekadašnji reprezentativni vaterpolista.

Radnički u Herceg Novom
Radnički u Herceg Novom

Vasović je rekao da je trener ekipe Uroš Stevanović dobio ponudu da naredne sezone predvodi Primorje.

Dobio je ponudu od Primorja. Ništa zvanično nije dogovoreno, ali postoje velike šanse da potpiše ugovor s njima. Primorje je ozbiljan klub i prošlogodišnji finalista Lige šampiona… S obzirom na situaciju u klubu, normalno je da prihvati. To je čast i za nas, mi nećemo praviti problem oko odlaska – kazao je Vasović i dodao da nijedan igrač u klubu nije vezan ugovorom.

Niko od igrača nije vezan ugovorom. Imamo neke igrače za koje smo platili obeštećenje, i to je sve… Praktično, svi su slobodni u izboru nove sredine.

Prema njegovim rečima, mlađe kategorije kluba se i dalje takmiče, a generacije rođene 1999. i 2004. godine sredinom jula igraće finalne turnire prvenstva Srbije.

Oznake
Keel kupaće gaće

3 komentara

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.