Početna » Slajder » Prlainović: Verujem u ovu generaciju, možemo do zlata

Prlainović: Verujem u ovu generaciju, možemo do zlata

(Foto: David Damnjanović, Vaterpolo vesti)
(Foto: David Damnjanović, Vaterpolo vesti)

Proslavljeni srpski reprezentativac, Andrija Prlainović, održao je danas tribinu sa mladim vaterpolistima Radničkog iz Kragujevca, na kojoj im je pričao o svojim iskustvima i pokušao da im pomogne da nastave karijeru u pravom smeru. Pored priča o najvećim uspesima, ovaj trofejni vaterpolista „vratio“ se i u vreme kada je bio njihovih godina i vredno krčio put ka zvezdama, a davao je i odgovore na pitanja mladih kragujevačkih sportista.

Prlainović je istakao da je dobro upoznat sa radom u omladinskoj školi Radničkog, pogotovo od kada su u klub stigli sportski direktor Jugoslav Vasović i koordinator mlađih selekcija, Nenad Vasilovski.

Vasilovski je bio i moj trener u mlađim kategorijama. Po meni, ali i mnogim saigračima iz reprezentacije, on je sigurno najbolji trener mlađih selekcija na prostoru bivše Jugoslavije, pa i šire. Veliki broj sadašnjih reprezentivaca je radio sa njim i uvek se sa zadovoljstvom prisetim tih dana. Od kad je on u klubu, omladinska škola je na višem nivou, što govore i rezultati i to što je Radnički već sada u nekim kategorijama na nivou najjačih timova u Srbiji. Želim im od srca da nastave sa kvalitetnim radom, jer je ovakav klub jako bitan za srpski vaterpolo. Pre svega osnova je dobar rad sa decom i verujem da je cilj u klubu da jednoga dana većinu u prvom timu čine igrači iz Kragujevca – rekao je Prlainović.

(Foto: Ritam grada)
(Foto: Ritam grada)

Dojučerašnji vaterpolista Pro Reka, koji je nedavno potpisao za mađarski Solnok, nalazi se sa reprezentacijom Srbije u Kragujevcu, na završnim priprema za finalni turnir Svetske lige, koji se održava od 19. juna u Kini.

Zadovoljan sam uslovima u Kragujevcu. Kao i mnogo puta do sada kada sam bio ovde, ističem da je bazen odličan, jedan od najboljih u Srbiji. Već smo boravili ovde sa reprezentacijom u par navrata, igrali smo i utakmice Svetske lige i uvek nailazili na besprekorne uslove. Zaista nemamo na šta da se požalimo kada smo u Kragujevcu – podvukao je Prlainović.

Nema sumnje da će finalni turnir Svetske lige biti u službi osvajanja zlata na Olimpijskim igrama, koje je veliki san svih srpskih reprezentativaca.

Na nama je da se dobro pripremimo. Verujem u ovu generaciju, mnogo puta smo pokazali da možemo da odemo do samog kraja. Olimpijada je poseban ispit i trebalo bi da bude kruna ove generacije. Biće još teže od drugih šampionata, sve reprezentacije dolaze sa sličnim ciljevima, ali mislim da možemo do zlata – zaključio je Prlainović.

Izvor: Ritam grada

Keel kupaće gaće

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.