Početna » Slajder » Otvorena školica vaterpola za decu od 5 do 10 godina

Otvorena školica vaterpola za decu od 5 do 10 godina

skolica-vaterpola

U Beogradu je otvorena pre nekoliko dana otvorena školica vaterpola za decu uzrasta od 5 do 10 godina, kao sekcija plivačkog kluba Obilić. Školica će se realizovati u skladu sa iskustvima sličnih koje postoje u Mađarskoj i Americi, a na principima škole jugoslovenskog i srpskog vaterpola.

Treninzi će se održavati subotom i nedeljom od 13 do 14 časova, na bezenima Royal 4 Kids, koji se nalaze na adresi Pašmanska 1. Ovi bazeni su dubine do 100 cm, što omogućava rad sa decom najmladjeg uzrasta.

U razgovoru sa trenerima školice vaterpola Obilić, Aleksandrom i Nenadom, saznali smo da je školica namenjena dečacima i devojčicama uzrasta od 5 – 10 godina, i da je zamišljena tako, da se kroz zabavu i igru u vodi deca nauče prvim koracima u vaterpolu.

Ono što ovi treneri ističu jeste da će se prvi deo treninga posvetiti obuci plivanja, dok se u drugom delu treninga vrši obuka sa loptom. Rad sa loptom podrazumeva usvajanje osnovnih elemenata igre, ali i zabavu koja je jedan od primarnih ciljeva skole.

bazen-royal4kids

Deca treba da zavole sport, da se lepo osećaju na treningu, da uživaju i napreduju. Školica vaterpola insistira na sporstkom duhu, jačanju karaktera, napredovanju, ali posebno na zabavi koja je vrlo važna za mališane – kaze Nenad za Vaterpolo vesti.

Prednost školice je, kažu, ovi difovci sa bogatim vaterpolo iskustvom, što su treninzi koncipirani proaktivno. Treneri su u bazenu sa mališanima, uvode ih u svet vodenih sportova, podstiču i uče.

Svi su dobrodošli, potrebno je malo volje, a mi ćemo se potruditi da svi dobiju pažnju, da shvate šta treba da čine kako bi bili bolji. Naravno, nije višak dodati koliko su vodeni sportovi zdravi za decu tog uzrasta, i koliko aktivnost, druženje i vaterpolo može da utiče na izgradnju karaktera. Dovoljno je pogledati srpske vaterpolo šampione – rekao je Aleksandar.

Upis članova počinje 1. juna 2016 godine, a prvi čas je besplatan. Brojevi telefona za sve informacije i rezervacije mesta u školici: 064/04-04-047 i 062/22-60-35.

4 komentara

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.