Početna » Slajder » ŠAMPION POTOPIO I BREŠU: Pro Reko ostvario maksimalan učinak u ligaškom delu

ŠAMPION POTOPIO I BREŠU: Pro Reko ostvario maksimalan učinak u ligaškom delu

(Foto: prorecco.it)
(Foto: prorecco.it)

U subotu je završen ligaški deo italijanskog šampionata. Pro Reko je u derbiju pobedio Brešu 11:5, pa kao lider dočekuje finalni turnir domaćeg prvenstva. Aktuelni šampion je u regularnom delu prvenstva ostvario maksimalan učinak, pošto je upisao 26 pobeda, uz gol razliku 342:116. Na redu je finalni turnir, koji će se igrati u formatu fajnal-siksa. Breša i Pro Reko su direktno u polufinalu, a u četvrtfinalu će igrati Posilipo i Napoli, odnosno Sport menadžment i Savona.

Pro Reko je u derbiju bio ubedljiv, bez obzira na to što je igrao bez srpskih igrača. Andrija Prlainović, Filip Filipović i Duško Pijetlović registrovani su samo za evropska takmičenja, a Dušan Mandić je preskočio meč zbog povrede.

Domaći su bolje ušli u meč i golovima Bodegasa i Aikardija poveli sa 2:0. Posle minut i po igre u drugom periodu, zaostatak je prepolovio Sava Ranđelović, ali je Pro Reko nastavio da igra u istom ritmu i sredinom druge četvrtine vodio je 4:1. Seriju je prekinuo još jedan igrač iz Srbije, Nemanja Ubović, ali se na odmor otišlo sa rezultatom 5:2, pošto je 30 sekundi pre kraja prvog poluvremena precizan bio Sandro Sukno.

(Foto: prorecco.it)
(Foto: prorecco.it)

Odmah na početku treće deonice najbolji igrač Breše, Giljermo Molina, smanjio je na 5:3, ali je nešto kasnije Đakopo vratio svojoj ekipi “+3”. U narednim minutima igralo se u nešto mirnijem ritmu, da bi u poslednjem minutu Pro Reko preko Aikardija i Sukna postigao još dva gola, poveo sa 8:3 i tako praktično rešio pitanje pobednika.

U poslednjih osam minuta domaćin je rutinski održavao veliku prednost, a kod gostiju je raspoložen bio Molina, koji je na kraju bio i najefikasniji sa tri gola. Po jednom su se u strelce upisali Ubović i Ranđelović, dok su kod pobednika po dva gola postigli Sukno i Aikardi.

Na redu je finalni turnir, koji će se igrati u formatu fajnal-siksa. Pro Reko i Breša su se direktno plasirali u polufinale, dok u četvrtfinalu igrati Posilipo i Napoli, odnosno Sport menadžment i Savona.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace