Početna » Slajder » Eger produžio seriju, Vapenski i Ćuk rešetali

Eger produžio seriju, Vapenski i Ćuk rešetali

(Foto: vlv.hu)
(Foto: vlv.hu)

Vaterpolisti Egera uspeli su u trećoj utakmici finalne serije plej-ofa da savladaju Solnok u gostima rezultatom 12:9 i tako produže seriju. Aktuelni šampion sada vodi 2:1 u seriji i novu meč loptu imaće u sredu, kada se u Egeru igra četvrta utakmica. Najzaslužniji za pobedu gostiju bili su srpski vaterpolisti, Boris Vapenski i Miloš Ćuk, koji su postigli po tri gola. Kod domaćih se dva puta u strelce upisao Stefan Mitrović, a jednom Živko Gocić.

Gosti su poveli pogotkom Ćuka, posle nešto manje od dva minuta igre, a 60 sekundi kasnije Vapenski golom iz faula duplirao prednost. Nalet Egera prekinuo je sredinom prvog perioda Aron Janger, ali je nekadašnji igrač Crvene zvezde postigao još jedan sjajan pogodak i tako vratio svojoj ekipi dva gola viška (1:3). Već u narednom napadu Marton Vamoš je uzvratio i sa rezultatom 3:2 u korist gostiju otišlo se na kratak odmor.

Eger je i u drugoj četvrtini prvi stigao do gola, pa je ponovo imao „+2“. Međutim, šampion je uspeo da se vrati u meč i golovima Vamoša i Gabora Kiša je stigao do izjednačenja  (4:4). Balaš Harai je vratio prednost Egeru, a 10 sekundi pre kraja Peter Biroš, kapiten gostiju, zatresao je mrežu iz peterca i njegova ekipa je na pauzi imala vođstvo od 6:4.

Foto: telesport.hu
Foto: telesport.hu

Odmah na početku drugog poluvremena Deneš Varga je sjajno pobegao svom čuvaru i izborio je peterac, koji je u gol pretvorio njegov brat Daniel. Usledila je nova serija Egera, a ponovo su pogađali srpski vaterpolisti. Najpre je Ćuk iz faula lepo pogodio gornji desni ugao, a nešto kasnije je Vapenski sa krila povisio na 8:5. Na isti način uzvratili su domaći, preko Mitrovića i Madaraša, pa je ponovo bilo neizvesno. Ipak, kao i u završnici druge deonice, Eger je četiri sekunde pre završetka četvrtine iz peterca stigao do gola, a precizan je bio Marton Sivoš (7:9).

Isti igrač je posle dva minuta igre u poslednjoj četvrtini povisio na 10:7. Solnok je propustio šansu da iz peterca smanji zaostatak, ali je malo posle toga to ipak učinio Mitrović (8:10). Kada je tri minuta pre kraja utakmice Ćuk iskoristio najstrožu kaznu i pogodio za 11:8 pobednik se nazirao. Gosti su sačuvali tri gola viška, a do kraja meča pogodili još kapiteni, Gocić i Biroš, za konačnih 9:12.

Pored Ćuka i Vapenskog, kod pobednika su se u strelce upisali još Sivoš, Harai i Biroš, koji su postigli po dva pogotka. Kod domaćina su najbolji bili Vamoš i Mitrović sa po dva, a po jedan su dodali Kiš, Varga, Janger, Gocić i Madaraš.

Četvrta utakmica igra se u sredu u Egeru, a šampion će postati ekipa koja prva dođe do tri pobede. Solnok vodi 2:1 u seriji i brani titulu. Sve golove sa utakmice možete da pogledate ovde.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace