Početna » Slajder » Zvezda u finalu, Vračar izborio majstoricu

Zvezda u finalu, Vračar izborio majstoricu

Dragana Ivković (Foto: Željko Damnjanović)
Dragana Ivković (Foto: Željko Damnjanović)

U nedelju su odigrane revanš utakmice polufinalne serije plej-ofa za dame. Vaterpolistkinje Crvene zvezde, kao što se i očekivalo, plasirale su se u finale, pošto si u drugom meču bile ubedljive protiv Taša 2000 (17:5). U drugom polufinalu Vračar se revanširao Novom Beogradu 011, slavio je rezultatom 5:2 i tako izborio majstoricu, koja se igra na Vračaru 21.

Pitanje pobednika u meču na Tašmajdanu nije se ni postavljalo. Šampionke su već u prvoj četvrtini najavile trijumf, pošto su povele sa 5:1. Prednost su rutinski održavale do kraja poluvremena, a zatim su dodale gas i stigle do ubedljive pobede 17:5. Dragana Ivković je bila najefikasnija sa šest golova, dok je Jovana Pantović dodala četiri.

Novi Beograd 011 i Vračar su odigrali još jedan neizvestan meč. U prvom poluvremenu na bazenu SC „11. april“ nije bilo golova, da bi zatim u trećoj četvrtini gostojuće dame stigle do prednosti od 3:1. U poslednjih osam minuta domaće devojke nisu uspele da stignu do izjednačenja, a Vračar je trijumfovao 5:3 i tako izjednačio na 1:1 u seriji. Kod pobednika su prednjačile Gluščević i Markov, sa po dva gola. Majstorica se igra na bazenu na Vračaru 21. maja. Pobednik će se u finalu sastati sa Crvenom zvezdom, koja brani titulu.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.