Početna » Domaća takmičenja » Zvezda i Partizan u nedelju odlučuju o prvoj poziciji

Zvezda i Partizan u nedelju odlučuju o prvoj poziciji

derbi-subotic

Vaterpolisti Crvene zvezde i Partizana sastaju se u nedelju od 19 časova u meču koji će odlučivati o tome koja ekipa će zauzeti prvu poziciju u domaćem prvenstvu pred početak plej-ofa. Crveno-beli su domaćini, ali će se utakmica igrati na Banjici. Partizan je u prethodna dva derbija ove sezone slavio veoma ubedljivo, ali se Zvezda drastično pojačala i sigurno će biti konkurentnija u nastavku sezone.

Po kalendaru, susret je trebalo da bude odigran u okviru 15. kola Regionalne lige. Međutim, Zvezda je odlukom Disciplinskog sudije izbačena iz regionalnog takmičenja. I pored toga, ova utakmica je važna za oba kluba, pošto će pobednik susreta zauzeti prvo mesto na tabeli pred početak plej-ofa u domaćem šampionatu. Startne pozicije biće podeljene na osnovu plasmana i međusobnih rezultata srpskih klubova u Regionalnoj ligi. Partizan je trenutno prvi sa 13 bodova, dok Zvezda ima bod manje. Vojvodina ima tri, a Radnički jedan bod.

Jedan od sedmorice igrača koji su u januaru pojačali crveno-bele je i Filip Kljajević, koji je za Vaterpolo vesti rekao da je tim dosta kvalitetniji i da očekuje neizvesnu utakmicu. Iskusni bek je kazao da je njegovu ekipu malo poremetila pauza koja je nastala kao posledica izbacivanja kluba iz Regionalne lige.

Poremetilo nas je u smislu da nismo imali jake utakmice da se uigramo. Ekipa je nova ali dosta kvalitetnija nego u prvom delu i sigurno će biti neizvesna utakmica. Pošto smo mi domaćini, na njihovom bazenu, nadam se da ce doći navijači i napraviti domaću atmosferu – rekao je Kljajević.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.