Početna » EP, Beograd 2016 » Udovičić: Vlada za EP u vaterpolu izdvojila dva i po miliona evra

Udovičić: Vlada za EP u vaterpolu izdvojila dva i po miliona evra

(Foto: Tanjug)
(Foto: Tanjug)

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da je Vlada Srbije za organizaciju predstojećeg Evropskog prvenstva u vaterpolu u Beogradu izdvojila milion evra i još milion i po za kupovinu bazena koji će posle tog takmičenja biti premešteni u Vrnjačku banju.

– Strateški cilj Vlade je da privuče što veći broj stranih i domaćih turista i da ima što veći broj organizacija većih takmičenja. Za organizaciju Evropskog prvenstva Vlada je izdvojila milion evra i još milion i po evra za kupovinu dva bazena i to će biti prvi put da će posle nekog takmičenja nešto i ostati jer se bazeni sele u Vrnjačku banju gde će biti izgradjen Nacionalni centar za vaterpolo – rekao je Udovičuć novinarima u Beogradskoj areni.

Udovičić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić obišli su danas radove na postavljanju dva bazena u Beogradskoj areni gde će se održati Evropsko prvenstvo u vaterpolu od 10. do 23. januara 2016. godine. U Areni se postavljaju dva montažna bazena, jedan takmičarski i jedan za zagrevanje.

Udovičić je naveo da četiri dana po završetku Evropskog prvenstva bazeni moraju da budu demontirani kako bi se pripremio novi teren, jer će u Areni biti održano i Evropsko prvenstvo u futsalu.

Predsednik VSS Milorad Krivokapić kazao je da očekuje dobar rezultat reprezentacije Srbije.

Očekujem dobre sportske rezultate, da naši vaterpolisti zdravi dočekaju takmičenje i osvoje treću zlatnu medalju u nizu na Evropskom prvenstvu, što će biti prava uvertira za osvajanje zlata na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016 – rekao je Krivokapić.

Na Evropskom prvenstvu u vaterpolu nastupiće 16 muških i 12 ženskih reprezentacija i biće odigrano 100 utakmica.

Izvor: Beta

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.