Početna » Nacionalna selekcija » Nikić: Znam ko će biti osvajači medalja na Evropskom prvenstvu

Nikić: Znam ko će biti osvajači medalja na Evropskom prvenstvu

(Foto: Blic)
(Foto: Blic)

Evropski i svetski šampioni, vaterpolisti Srbije, vredno treniraju i pripremaju se za Evropsko prvenstvo, koje počinje za dve nedelje u Beogradu. Najtrofejniji srpski sportista svih vremena, Slobodan Nikić, na novogodišnjem koktelu Vaterpolo saveza Srbije rekao je da on i njegovi saigrači nizu imali puno vremena za odmor i da već početkom naredne godine putuju u Atinu.

– Pripreme zaista protiču odlično, mada nismo imali puno odmora posle kraja ovog dela sezone po klubovima. Okupili smo se u Barseloni, gde smo odradili bazični deo priprema i gde je stvarno bilo naporno. Trenirali smo sa Špancima deset puta i odigrali poluzvaničnu utakmicu, a sada nas očekuje put za Atinu i to su maltene poslednje pripreme pred Evropsko prvenstvo – izjavio je Slobodan Nikić za Sport Network na koktelu Vaterpolo saveza Srbije.

Nikić je jedan od najiskusnijih naših vaterpolista i zna šta može da očekuje u Areni.

– Još nismo ni svesni da će se igrati u Areni i da će u januaru zaista biti neobično i lepo takmičenje. Mada, igrao sam pre deset godina Evropsko porvenstvo u Beogradu 2006. i imam ideju kako izgleda igrati pred našim narodom, pogotovo što svi od nas tradicionalno očekuju zlato i misle da je to lako osvojiti, ali dosad smo se svi dobro nosili sa pritiskom i stresom i mislim da ćemo to i sad uspeti – dodao je Nikić.

Svojim ogromnim iskustvom i ovog puta može da „namiriše“ ko će osvojiti koju medalju, ali o tome neće javno.

– Mogu da predvidim i intuicijom da kažem ko će biti osvajači medalja. Imam i sad ideju, ali ne bih o tome javno, da ne bih posle ispao smešan ako ne bude tako – rekao je Nikić za Sport network.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.