Početna » Slajder » Vujasinović: Situacija u klubovima alarmantna

Vujasinović: Situacija u klubovima alarmantna

(Foto: MN PRESS)
(Foto: MN PRESS)

Trener Partizana i selektor juniorske reprezentacije, svetskih šampiona, Vladimir Vujasinović, u intervjuu za Blic kaže da je stanje u klupskom vaterpolu neizdrživo pošto smo svi na izmaku snage.

Moramo da promenimo psihologiju svih ljudi u našem sportu. Treba da shvatimo da nam ne preostaje ništa drugo nego da se okrenemo jedni drugima, a na prvom mestu sami sebi. Situacija u našim klubovima je alarmantna. S druge strane, dok država finansira Savez, i to, moram da napomenem, besprekorno, klubovima su zatvoreni svi pređašnji izvori finansija. Mnogo godina naš sport ide unazad umesto unapred. Ne znam dokle više možemo da izdržimo jer smo pri kraju snaga – kaže Vujasinović.

I pored katastrofalne finansijske situacije, ekipe se međusobno pomažu.

Pokušavamo da spasemo vaterpolo. Nije tajna da se međusobno pomažemo. Pozajmili smo Crvenoj zvezdi šest igrača kako bi liga bila jača i mogla da se odigra dok su oni nama ustupili Drašovića. Zbog lošeg finansijskog stanja polovina beogradskih klubova nema gde da trenira, a mi se trudimo da im izađemo u susret i ustupimo naše termine na Banjici. Suviše smo mali sport da bismo se svađali, treba da se vučemo napred.

(Foto: Novosti)
(Foto: Novosti)

Juniorska reprezentacija je pod vođstvom Vujasinovića osvojila Svetsko prvenstvo, ali selektor upozorava da bi loša situacija na klupskom nivou mogla da se prenese i na taj nivo.

U Kazahstan smo otišli posle dugih i napornih priprema. Takmičenje se igralo po novim pravilima, sa igračem manje u polju, manjom loptom i u pet metara kraćem bazenu. Prezadovoljan sam igrama, ali svi igrači trebalo bi da budu svesni da moraju još mnogo toga da nauče, ispravljaju nedostatke, napreduju tehnički i taktički u svim segmentima igre da bi došli do cilja, a to je A reprezentacija. Na pravom su putu, ali ne smeju da stanu. Zato se nadam da će se naći neko rešenje za klupski vaterpolo, jer ukoliko nam on propadne, ista sudbina očekuje i reprezentacije koje nam donose silne medalje.

Vujasinović ima motiva da ostane u Partizanu.

Ja volim ovaj sport. Nadam se da mogu da promenim nešto da bi nam bilo bolje. Nije mi problem ako godinu dana ne dobijem platu. Mada, da nisam sebi obezbedio egzistenciju, verovatno bi cela ova moja priča bila mnogo drugačija.

Posle Evropskog prvenstva koje se igra u Beogradu (januar 2016) Srbija će dobiti prvi nacionalni trenažni centar za vaterpolo u Vrnjačkoj Banji. Selektor smatra da je to samo pomak ka boljem.

Ovaj centar će nam pomoći, ali nažalost neće rešiti osnovni problem. Možda se ovo što ću reći nekome neće svideti, ali vaterpolu je potreban trenažni centar u Beogradu iz više razloga, a najbitniji je što bi se delomično rešili problemi termina korišćenja bazena. Kada bismo uz to definitivno rešili i status Banjice, postojali bi veliki izgledi da poboljšamo klupski vaterpolo i na taj način održimo kontinuitet odličnih reprezentativnih rezultata.

Izvor: Blic.rs

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace