Početna » Nacionalna selekcija » FINA tražila igračima Srbije i Mađarske da daju krv, oprezno sa Crnom Gorom

FINA tražila igračima Srbije i Mađarske da daju krv, oprezno sa Crnom Gorom

(Foto: waterpoloserbia.org)
(Foto: waterpoloserbia.org)

FINA se tokom popodneva odlučila da se od svih reprezentacija samo igrači Srbije i Madjarske pozovu u medicinski centar radi davanja krvi. Ne zna se koji je razlog ovakvog izbora, zašto su određene ekipe koje su u poslednje vreme najčešće igrali u mečevima za medalju. Takvi pozivi nisu bili upućeni ni jednoj drugoj reprezentaciji.

FINA ima pravo da to radi ali se ne pamti da je to uradjeno na dan pre poćetka takmičenja. Takva kontrola iziskuje promenu dnevnog režima i zbog toga je selektor Dejan Savić odustao od večernjeg treninga sa Japanom. Treniralo se u izvanrednom obkektu Burevsnik sa ruskom selekcijom. Još jedan predivan bazen u okviru ogromnog sportskog centra.

Dobar trening a imaćemo u ponedeljak na dan utakmice još jedan pred meč sa Crnom Gorom. Ne treba trošiti reči o snazi rivala. Znamo kakve smo mečeve igrali i to sve govori – rekao je Savić.

Andrija Prlainović tvrdi da je najvažniji pristup:

Rival je odličan, ima iskusne igrače koji znaju kako se igraju ovakve utakmice. Ne smemo da dozvolimo da meč krene u neželjenom pravcu. Odlučiće kao i uvek jedna lopta.

Milan Aleksić tvrdi:

Ni jedan rezultat u ovom susretu nema epohalnu vrednost. Važno je da damo sve od sebe a vreena za popravak ima. Najbitnije je da smo najjači kada je najpotrebnije, takmičenje je dugo.

Miloš Ćuk će sutra odigrati 100 meč:

Jubilej prija ali nije bitan. Biće to kao i uvek egal utakmca do samog kraja.

Uroš Stevanović odlično zna vrednosti Crnogoraca:

Odlična ekipa, setite se utakmica u Barseloni i Budimpešti. Po sastavu smo tu negde. Odlični su na bekovima, možda malo slabiji na centrima. Pripremili smo se sa željom da uspostavimo naš sistem igre. Njihovi bekovi ulaze na mesto drugog centra, dobili su levorukog Ukropinu koji će sigurno biti jedna opcija u napadu. Možda smo favoriti na osnovu rezultata do sada ali sam siguran da i Crna Gora ima svoja razmišljanja o pobedi.

U taboru rivala selektor Ranko Perović je rekao da se nada našem lošem danu. Mladjan Janović je dodao da lepši početak nije mogao da bude ali i da rezultat ništa neće značiti pošto svoju računicu ima i Australija.

U poslednje vreme dve selekcije su sastale više puta ali svakako posle OI u Londonu pamtimo poraz na SP u četvrtfinalu Barselone 9:8 kao i preokret našeg tima u Bidmpešti u polufinalu EP. Pobede Srbije u Svetskoj ligi i Svetskom kupu ipak imaju manju važnost. Biće u svakom slučaju otvoreno.

Recimo da pored Ćuka koji igra stoti meč sutrašnji duel će pamtiti i Randjelović i Jakšić po svojoj prvoj utakmici na SP.

Izvor: waterpoloserbia.org

Oznake

Vaterpolo vesti WebShop

Jedan komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner mornarska

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace