Početna » Nacionalna selekcija » F8 Svetske lige: Brazilci razbili Hrvatsku, trijumfi Mađarske i Italije

F8 Svetske lige: Brazilci razbili Hrvatsku, trijumfi Mađarske i Italije

(Foto: facebook.com/fina1908)
(Foto: facebook.com/fina1908)

U italijanskom gradu Bergamu danas je počeo finalni turnir Svetske lige, a veliko iznenađenje priredio je Brazil, koji je sa ubedljivih 17:10 pobedio Hrvatsku. Pored Srbija, koja je bila sigurna protiv Amerike, trijumfe su upisali i Mađarska, kao i Italija.

Mađarska je bez problema savladala Kinu sa 18:8, a već na poluvremenu je bilo 9:3 i pitanje pobednika bilo je rešeno. Kina je uspela u drugom poluvremenu serijom 4:0 da priđe na 10:6, ali je usledila nova serija Mađara i prednost je rasla do kraja meča. Istakli su se Marton Vamoš, Norbert Hošnjanski i Deneš Varga sa po tri gola, a isti učinak u poraženoj ekipi imali su Tao Dong i Ču Feng Žang.

Veliko iznenađenje priredio je Brazil, koji je ubedljivim rezultatom porazio Hrvatsku (17:10). Puleni Ratka Rudića u jednom trenutku imali su i devet golova prednosti, ali su Sukno i drugovi uspeli da smanje zaostatak u prvoj polovini četvrtog perioda. Brazilci su bolje počeli, poveli sa 2:0, ali je Hrvatska uspela da se vrati, pa je na kraju prve deonice bilo nerešeno, 3:3. Međutim, Brazil se ponovo rezultatski odlepio, pa je posle tri minuta igre u drugom periodu prvi put na meču imao tri gola prednosti (7:4).

Posle gola Petkovića za „-2“ , usledila je velika serija Brazila, koji u četvrti period ušao sa čak devet golova prednosti (15:6). Hrvati su se tada malo trgli i golovima Jokovića, Sukna, Petkovića i Obradovića smanjili na 15:10. Ipak, nalet Hrvatske zaustavio je Josip Vrlić, da bi u samoj završnici tačku na pobedu stavio Adrian Delgado, koji je bio najefikasniji na utakmici sa pet golova. Po tri su dodali Felipe Perone i Vrlić, dok su kod Hrvatske dva puta precizni bili Petković, Lončar, Obradović i Joković.

(Foto: federnuoto.it)
(Foto: federnuoto.it)

U poslednjem meču, koji se igrao od 20 sati, Italija je zahvaljujući perfektnoj igri u trećoj deonici, savladala Australiju sa 7:5. Australijanci su bili bolji u neefikasnom prvom poluvremenu, pa su na odmor otišli sa dva gola prednosti (3:1). Međutim, domaćin turnira je svoju igru znatno popravio u nastavku i sa pet golova preokrenuo rezultat i poveo sa 6:3 posle tri deonice. Posle pogotka Filjolija za 7:3, pet i po minuta pre kraja, pobednik se nazirao. Australija se nije predavala, uspela je dva minuta pre kraja meča da dođe na dva gola minusa, ali je tu stala. Sa po dva gola, kod Italije su bolji od ostalih bili Aleks Đorđeti i Mateo Aikardi.

F8 Svetske lige, 1. dan

Grupa A

Mađarska – Kina 18:8 (4:2, 5:1, 3:5, 6:0)
Brazil – Hrvatska 17:10 (3:3, 6:2, 6:1, 2:4)

Grupa B

Srbija – Amerika 13:7 (6:3, 3:0, 3:1, 1:3)
Australija – Italija 5:7 (1:0, 2:1, 0:5, 2:1)

Oznake

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace