Početna » Nacionalna selekcija » Savić: Znali smo koji nam je cilj, čestitke i košarkašicama

Savić: Znali smo koji nam je cilj, čestitke i košarkašicama

(Foto: waterpoloserbia.org)
(Foto: waterpoloserbia.org)

Selektor Dejan Savić posle osvajanja Svetske lige rekao je da je utakmica bila dostojna finala, da je protivnik igrao odlično, a iskoristio je priliku da čestita i košarkašicama na osvajanju Evropskog prvenstva.

Čestitam ekipi i čestitam košarkašicama. Znali smo koji nam je cilj, nismo obraćali pažnju na probleme. Utakmica dostojna finala. Hrvatska je igrala odlično i reč je o ekipama koje su najviše pokazale. Odmorićemo do 2. jula a onda pripreme za Kazanj – rekao je Savić.

Kapiten Živko Gocić:

Ova ekipa je pokazala šta može. Nismo razmišljali o porazu ni kada je rival imao i igru i rezultat. Znali smo da će napad da proradi. Presrećan sam jer smo obezbedili Rio i to je najvažnije.

Filip Filipović:

Šta da se kaže u ovakvim situacijama a da se ne ponavljamo. Ipak specifična pobeda zbog svega što nas je pratilo.Čestitam ekipi na zlatu, na olimpijskoj normi. Idemo dalje.

Dušan Mandić nije skrivao suze dok su ga igrači grlili:

Zahvalnost njima jer bez njih ni ja ne bih igrao ovako. Veliki finale, dva odlična tima. Izdržali smo napade Hrvata i uspeli da se vrtimo u igru na sjajan način.

Briljantno je igrao Duško Pijetlović:

Znali smo šta nas čeka. Hrvatska je izvanredna ekipa, odlično se poznajemo. U početku nas nije išlo, Ipak odbranom smo čuvali šansu za preokret.Kada smo izjednačili bio sam siguran u pobedu.

Milan Aleksić bio je kratak:

Mi smo ekipa!

Andrija Prlainović:

Bilo je teško. Jakih šest utakmica sa kadrovskim problemima .Na kraju presrećan sam zbog svega, najviše zbog onih koji su smatrali da nemamo velike šanse. Sada je na redu Kazanj.

(Foto: waterpoloserbia.org)
(Foto: waterpoloserbia.org)

Slobodan Nikić:

Velika utakmica. Šta drugo da kažem. Pokazali smo po ko zna koji put da smo najjači kada je najteže.

Sava Ranđelović je morao na doping:

Nije bilo lako ali sam verovao u ekipu. Hrvatska je dve četvrtine odlično igrala ali smo se mi digli kasnije i preokrenuli rezultat.

Gojko Pijetlović sjajan na golu:

Upoznali smo hrvatski napad, znali odakle su najopasniji. Odbrana je bila ključ uspeha. Sada smo rasterećni, to mnogo znači. Mirno idemo na Svetsko prvenstvo.

Branislav Mitrović:

Rekao sam da može da bude samo jedan. I to smo opet bili mi.

Nikola Jakšić je istakao da mu je ovo bio najsrećniji dan u karijeri:

Teško mi je da sada bilo šta kažem. Moj najsrećniji dan u karijeri. Zahvalan sam selektoru i drugovima što su mi ukazali poverenje. Pokazali su da su veliki.

Miloš Ćuk je takođe bio presrećan:

Odavno nije bilo tako teško. Hrvati su odlično igrali ali mi smo se na vreem podigli. Velika je stvar olimpijska norma. Presrećan sam. Na redu su pripreme.

Stefan Mitrović:

Velika pobeda iz više razloga. Sada smo putnici za Rio, sačuvali smo trofej. Ništa lepše nije moglo da nam se dogodi. Bravo momci.

Izvor: waterpoloserbia.org

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.