Početna » Slajder » Mandić: Ostvario mi se san, ako ostanemo na okupu možemo mnogo

Mandić: Ostvario mi se san, ako ostanemo na okupu možemo mnogo

(Foto: blic.rs)
(Foto: blic.rs)

Vaterpolo klub Partizan je opet najbolji u Srbiji. I to sa najmlađim timom u istoriji. Vujasinovićevi igrači stasali su za godinu dana i najavili da je stvorena još jedna šampionska generacija. Jedan od najradosnijih je i kapiten, 21-godišnji Dušan Mandić, koji je finalnu seriju sa Radničkim odigrao briljantno.

Ostvario mi se san, o kojem sam maštao od početka sezone, da podignem pehar. Ovo je veliki uspeh za našu mladu ekipu. Pokazali smo kakav imamo kvalitet i potencijal – kaže Mandić na početku razgovora za Novosti.

Crno-beli su u polufinalu i finalu odigrali veoma dramatične utakmice sa Crvenom zvezdom i Radničkim, u kojima su kada je bilo najvažnije iskazali pobednički mentalitet.

Stvarno je bilo teško. Nije nam bilo nimalo lako, a ekipa je veoma mlada. Nikad se nismo predavali, borili smo se do samog kraja i zato smo najbolji. Ponosan sam na moje saigrače – naglašava kapiten crno-belih.

Levoruki strelac ne želi da ističe sebe u prvi plan, za golove odluke kaže da je imao sreće. Priseća se i da je u Partizanu krenuo sa trofejom Lige šampiona, a onda pokupio sve ostale pehare.

U sezoni je bilo dosta uspona i padova. Trenirali smo vredno, bili posvećeni i samo mi znamo kako nam je bilo. Ekipa je mnogo napredovala u odnosu na početak sezone. Zato nam titula mnogo znači. Radili smo u teškim uslovima, mučile su nas finansije, hladna voda. Čeličili smo se, izdržavali samo zbog jednog cilja – titule. A u nju smo počeli da verujemo posle finala Kupa sa Radničkim (4:5), kada smo shvatili da sa Kragujevčanima možemo da se nadigravamo – ističe Mandić.

Mandić ne zna da li će i naredne sezone nositi kapicu Partizana. Ne bi trebalo izgubiti iz vida da je od prošle godine na meti moćnog Pro Reka.

Još je rano da pričam na tu temu. Ugovor mi je istekao i videćemo šta će biti – ističe Mandić, koji planira da uskoro upiše treću godinu FON.

I dogodine je Liga šampiona najveći izazov:

Ako ostanemo na okupu onda možemo mnogo da uradimo. Čak smo i ove sezone bili blizu. Da nismo kiksnuli u Berlinu protiv Špandaua i da smo iznenadili Jug na Banjici (3:5) bili bismo makar u igri za finalni turnir.

Izvor: Novosti

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.