Početna » Slajder » FINA suspendovala Nikšu Dobuda

FINA suspendovala Nikšu Dobuda

Nikša Dobud (Foto: Tonči Vlašić, dubrovacki.hr)
Nikša Dobud (Foto: Tonči Vlašić, dubrovacki.hr)

Vaterpolo klub Jug KO saopštio je na zvaničnom sajtu da je Svetska organizacija za vodene sportove (FINA) vaterpolistu tog kluba i reprezentativca Hrvatske, Nikšu Bobuda, privremeno suspendovala iz svih takmičenja pod ingerencijom FINA, zbog potencijalnog kršenja anti doping pravila DC 2.3, koji se odnosi na izbegavanje, odbijanje ili neuspeh prilikom predavanja anti doping uzorka, tokom testiranje 21. marta 2015. godine.

Izvršni odbor FINA-e je pažljivo pregledao sve okolnosti oko predmeta, uzimajući u obzir predstojeće utakmice FINA Svetske lige i prema pravilu 7.9.2 odlučio suspendovati Dobuda na svim utakmicama i događajima koji su pod ingerencijom FINA-e ili bilo koje druge članice Svetske organizacije za vodene sportove. Privremena suspenzija stupa na snagu 13. aprila 2015. godine.

– Došlo je do velikog nesporazuma. Naime, nakon utakmice Svetske lige u Budvi, između Crne Gore i Hrvatske sam bio testiran i dao sam uzorak. Nekoliko sati kasnije je došla i druga kontrola i nije me našla. Zbog svega je do saslušanja došlo do provizorne suspenzije i nesporazuma koji ćemo izgladiti – kazao je Dobud za zvanični sajt Juga.

Jedan komentar

  • Zanimljivo! Opet Dobud. Dečko je markiran . Nije shvatio na vreme da će najebati. Džaba mu sad što dobro igra vaterpolo kad je gluperda..

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.