Početna » Nacionalna selekcija » Reprezentativci stigli u Madrid, sastav iz Budimpešte napada Španiju

Reprezentativci stigli u Madrid, sastav iz Budimpešte napada Španiju

(Foto: Vaterpolo vesti)
(Foto: Vaterpolo vesti)

Vaterpolo reprezentacija Srbije se negde oko podneva smestila u hotel Gran Kolon koji je udaljen nekoliko minuta hoda od bazena na kojem će sutra u 19 časova igrati protiv Španije. Selektor Dejan Savić je, kako je i najavio, doveo u Madrid tim koji je osvojio Evropsko prvenstvo u Budimpešti.

Srbija susret dočekuje sa tri ostvarene pobede i po prikazanom ali i po rasporedu narednih mečeva naša reprezentacija ima ogromne šanse da osvoji prvo mesto u grupi. Praktično, trebalo bi čudo da se dogodi pa da u mečevima sa Španijom sutra i sa Rusijom i Nemačkom kod kuće naša selekcija ne osvoji toliko bodova koji bi bili dovoljni za odlazak u Bergamo na završnicu Svetske lige.

Savić je uoči ručka održao sastanak sa igračima.

Rekao sam im da sam zadovoljan radom na pripremama. Uostalom to nije ništa novo. Pričali smo i o drugim stvarima, narednim zadacima, okupljanju pred letnje izazove. Još ne znam u kakvom će sastavu izaći Španija. Kako god bilo naš cilj je isti, maksimalan pristup i igra na pobedu.

(Foto: Vaterpolo vesti)
(Foto: Vaterpolo vesti)

Dušan Mandić i Sava Ranđelović su cimeri i najmlađi u ekipi. Obojica se prisećaju utakmice na EP u Budimpešti ali i susreta u Nišu.

Prva je bila pod strahovitim pritiskom da mora da se dobije. Uspeli smo i kasnije osvojili prvenstvo. U Nišu smo prvi put igrali po novim pravilima i pamtićemo da je Španija postigla samo jedan gol. Sigurno je da će sutra učiniti sve da ostvari mnogo bolji rezultat ali verujem da su sve šanse na našoj strani – rekao je Mandić, a Ranđelović je dodao:

I sada imamo najveće šanse za prvim mestom. Pobeda u Madridu bi i definitivno sve rešila u našu korist tako da ćemo učiniti sve da još jednom porazimo Španiju.

Za Srbiju će igrati: G. Pijetlović (153 utakmice), Dušan Mandić (70 utakmica 83 gola), Živko Gocić (310/179), Sava Ranđelović (34/11), Miloš Ćuk (87/66), Duško Pijetlović (219/296), Slobodan Nikić ( 308/288), Milan Aleksić (161/91), Nikola Rađen (179/63), Filip Filipović (249/399), Andrija Prlainović (229/358(, Stefan Mitrović (158/158), Branislav Mitrović (74).

Izvor: waterpoloserbia.org

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.