Početna » Slajder » Prlainović o “Kilu”: Želja nam je da budemo uz naše klubove

Prlainović o „Kilu“: Želja nam je da budemo uz naše klubove

 

IMG_2920

Andrija Prlainović ne briljira u vodi samo kao vaterpolista, već i kao – biznismen. Jedan od najboljih igrača sveta, uzdanica Srbije i italijanskog Pro Reka, sa svojim partnerima Srđanom i Filipom, uspešno stvara svoj brend sportske opreme za vodene sportove „Kil“ i pomaže svojim nekadašnjim klubovima Crvenoj zvezdi i Partizanu Rajfajzen. I Radnički Kon Tiki je u timu koji gradi ugled srpskoj firmi.

 – Logično je da sarađujemo sa našim ekipama – ističe u telefonskom razgovoru za Novosti Prlainović. – Sva tri tima su učesnici regionalne lige i evropskih kupova. To koristi i njima i nama. Mi im dajemo robu, a oni nas promovišu.

Kako se rodila ideja o „Kilu“?

Slučajno. Predlog jednog od dvojice partnera, koga pre tog sastanka nisam poznavao, odmah mi se dopao. Znajući da niko u zemlji ne proizvodi opremu za vodene sportove, spontano smo odlučili da se time bavimo. Ubrzo nam se pridružio i treći partner. Krenulo je dobro, a ja sam zadovoljan što sam ušao u biznis, koji je vezan sa sport i vaterpolo.

Da li kao sponzor utičete li klubove?

Mi ne finansiramo, već dajemo opremu, što je velika razlika. Želja nam je da budemo uz naše klubove, da zajedno budemo zadovoljni.

Možda ćete uskoro oblačiti i našu reprezentaciju, matični Jadran iz Herceg Novog?

O tom – potom. Nadamo se da ćemo u budućnosti biti uz više klubova. A ko zna kakva će biti situacija u srpskom vaterpolu. Mi smo jedan od retkih privatnih sponzora u našem klupskom vaterpolu.

BANER PRLE

Zna se kakav ste igrač, kapiten, a kakav ste gazda?

Jesam suvlasnik, ali nisam angažovan kao Filip i Srđan. Manje vremena posvećujem firmi. Koristimo moje ime i kontakte, koji su nam otvorili mnogo vrata. Želimo da firma dobije na ugledu, da budemo prisutni ne samo u regionu, Evropi, već u celom svetu.

Slobodnog vremena nemate previše. Kako ga koristite?

Čitam knjige, gledam filmove. U Italiji sam posebno vezan za literaturu, a omiljeni pisac mi je Ivo Andrić. Filmove gledam po preporuci, prihvatam sugestije prijatelja ili me privuče kritika. Mora i priča da bude dobra. Nisam od onih koji će gledati filmove po svaku cenu.

Jedan od najboljih vaterpolista sveta se prošlog leta na večnu ljubav zakleo dugogodišnjoj devojci Ivani. Krajem novembra postali su roditelji preslatke Đurđe.

Porodica je nešto najlepše što je moglo da mi se dogodi. Sigurno je najznačajniji trenutak u životu svakog čoveka kada postane roditelj. Uživamo u svakom trenutku. To me čini ispunjenim. Veoma sam srećan što nas je troje, nadam se da će se porodica proširiti. Osećaj je predivan – uzbuđen je Andrija.

Izvor: Novosti.rs

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.