Početna » Slajder » Gojković: Šanse da se Zloković oporavi nisu velike

Gojković: Šanse da se Zloković oporavi nisu velike

(Foto: facebook/ Zvanična prezentacija P.V.K. Jadran Herceg Novi)
(Foto: facebook/ Zvanična prezentacija P.V.K. Jadran Herceg Novi)

Trener Jadrana iz Herceg Novog, Vladimir Gojković, istakao je u intervjuu agenciji MINA da mu je žao što njegov tim nije nastavio takmičenje u Kupu Evrope, ali da je Jadran imao odličnu polusezonu.

Ispali smo možda od najbolje ekipe i u najtežoj grupi, ali bila je prilika da sa mladim sastavom napravimo značajan rezultat u Evropi. Ostaje žal, ali imali smo odličnu polusezonu, godina je bila više nego dobra. Okrećemo se Regionalnoj ligi i završnici prvenstva Crne Gore – rekao je Gojković agenciji MINA, a prenose Vijesti.

On je, takođe, izjavio da nisu velike šanse da se povređeni centar, Boris Zloković, oporavi od povrede.

Ostaje nam da se što bolje pripremimo i nadamo, ali nisu velike šanse da će se Zloković oporaviti. Tada bi mogli da se uključimo u borbu za što bolji plasman u regionalnom takmičenju – izjavio je on i dodao:

Bilo bi dobro da, kada bi imali uslova, vratimo Aleksandra Ivovića u Jadran. On bi te momke napravio 20 odsto boljim i bez treninga. Da ne pričam kada bi radili sa njim i učili od njega. Onda bi mogli da se uključimo u borbu sa svim evropskim timovima.

Strateg Jadrana je kazao da u klubu pokušavaju da igrače usmjere na pravi način i da su oni već sada krenuli dobrim putem.

Treba nastaviti raditi i čekati taj iskorak, onaj veliki za vrhunski nivo.

Trofejni stručnjak je istakao da se u Jadranu dobro radi sa mlađim kategorijama, navodeći da o tome najbolje govore rezultati.

U takmičenjima olimpijskih nada i mlađih kategorija Jadran dominira. Imamo uspeha koliko svi drugi klubovi zajedno. Što se tiče reprezentacije, dve godine sam bio sa kadetima. To je dobra generacija i napravili smo dobre rezultate. Momci su se dobro ponašali, uveli smo sistem rada koji sam kao igrač prošao i nadam se da će se tako nastaviti. Moje je mišljenje da uvek ima ko samo ako se bude dobro radilo – rekao je Gojković.

On veruje da je priča sa otimanjem igrača zavržena, ali da smatra da beogradski Partizan „nikada ne odustaje“.

Imamo primera da i dan danas zovu. Mi moramo sve uraditi da se od toga zaštitiumo, maltene izbacujemo igrače za njih poslednjih četiri ili pet godina. U našim malim sredinama ima dobronamernih savetnika, ali ima i naših grešaka i propusta koje smo pravili.

Gojković je na kraju rekao da je Triglav regionalna liga slabija u odnosu na prošlu sezonu.

Jadransku ligu su, realno, držali crnogorski klubovi. Ove sezone su ušli klubovi iz Srbije, sa slabijim kvalitetom nego ranije. Ipak, to je ozbiljan kvalitet koji je svrstava među najjače lige na svetu. Igra se veliki broj utakmica i to je veliko bogatstvo za mlade igrače – zaključio je Gojković.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.