Početna » Slajder » Milorad Krivokapić: Cilj kome težimo je olimpijsko zlato !

Milorad Krivokapić: Cilj kome težimo je olimpijsko zlato !

wpid-20140724_132949-1.jpg

 

Tokom dana odmora uoči polufinala sa Crnom Gorom srpski novinari razgovarali su sa Miloradom Krivokapićem predsednikom Vaterpolo saveza Srbije i nekadašnjim asom reprezentacije Jugoslavije. Tema, naravno, očekivanja od polufinala sa Crnom Gorom, ali i stanje u savezu i teška finansijska situacija koju je nekada najboji vaterpolista sveta zatekao kada je pre nekoliko meseci preuzeo funkciju u Kući vaterpola. Kao glavni cilj u svom mandatu Krivokapić ističe osvajanje zlatne olimpijske medalje, jedine koja fali sjajnoj generaciji srpskih vaterpolista koji se trenutno bore za odbranu trona Evrope.

Kako ste ocenjujete igre srpskog tima do sada na Evropskom prvenstvu u Budimpešti?

– Mislim da možemo biti zadovoljni ulaskom u polufinale. Čestitam momcima na velikom uspehu. Sve utakmice ovde su teške, imali smo i jako tešku grupu, a sada nas čeka i ono najteže, utakmica sa vicešampionima sveta. Mislim da će momci pokazati pravo lice u polufinalnoj utakmici, a  vidi se da je naša forma u usponu.

Očekivanaj javnosti su uvek najveća kada je u pitanju vaterpolo reprezentacija, kakav rezultat bi bio zadovoljavajuć sa stanovišta VSS-a.

– Mi smo zadovoljni ulaskom u polufinale, ali ćemo biti zadovoljniji ako se osvoji medalja. Zacrtali smo zlatnu olimpijsku medalju kao glavni cilj. Naravno i ostala takmičenja su takođe izuzetno važna i idemo na ostvarivanje što boljeg razultata. Nakon ovog turnira, čeka nas i Svetsko prvenstvo narednog leta, a potom i Evropsko prvesntvo u Beogradu. To su sve važna takmičenja za nas, ali ono čemu težimo je zlatna olimpijska medalja.

Rival na putu ka finalu je selekcija Crne Gore ?

– Crna Gora ima izuzetna sastav, među najboljima na svetu. Prošle godine smo ispali od njih na svetskom prvenstvu, a sada imamo malo izmenjen sastav u odnosu na taj meč budući da nema Vanje Udovičića. Ipak, imamo odličan tim, do sada smo pokazali dobru igru, a očekujem da bude još bolja u završnici.

Rezultati u srpskom vaterpolu nikada nisu falili, ali je savez kao organizacija u teškoj situaciji?

– Moramo ući u koštac sa problemima i rešavati ih. Svi finansijski problemi koji su nastali nisu bili rezultat nekog bahatog trošenja. To je posledica, ‘slatkih muka’, jer smo ostvarili velike uspehe koje prate i velike nagrade koje su momci zaslužili sjajnim rezultatima.

Kako preokrenuti tešku situaciju u vaterpolo sportu i Vaterpolo savezu Srbije?

– Mi moramo da stvorimo jedinstvo unutar saveza sa kojim bi imali jednu jaku oragnizaciju, i na dobrom smo putu da to ostvarimo. Imamo odličnu saradnju sa Ministartsvom sporta i omladine i nadam se da ćemo nakon ovog turnira imati odličan odnos i sa privredom kako bi ojačali naš sport. Moramo da imamo i jake klubove, posebno uoči Olimpijske godine. Sada smo svedoci da naši najboji igrači odlaze u Mađarsku, Italiju pa i Rumuniju. Pokušaćemo to da promenimo, i stvorimo osnovu za domaće klubove. To ne možemo sami, treba nam pomoć države i privrede, ali ih rezultatom potpuno zaslužujemo. Ovo je jedini sport u Srbiji koji sa pravom može da pretenduje na zlatnu olimpijsku medalju. Treba nam malo pomoći države i privrednika, i želimo da se prepozna koliko vrede naši uspesi.

Uz predsednika u Budimpešti su uz nacionalni tim i generalni sekretar Nemanja Marijan, sporstki direktor Darko Udovičić, kao i predsednik Stručnog saveta VSS Anto Vasović. Uoči četvrtfinala stigao je i trener Partizana Vladimir Vujasinović, čije je prisustvo sigurno od velikog zanačaja za igrače. Na tribinama bazena Alfred Hajoš su i legende vaterpola Igor Milanović, Jugoslav Vasoović i Viktor Jelenić.

 

 

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.