Početna » Nacionalna selekcija » Srbija u polufinalu Svetske lige !

Srbija u polufinalu Svetske lige !

(Foto: Marcel ter Bals)
(Foto: Marcel ter Bals)

Reprezentacija Srbije plasirala se među najbolja četiri tima Superfinala Svetske lige pošto je u četvrtak savladala Kanadu sa 16:11 (4:1, 3:3, 2:2, 7:5). Nakon tri pobede u Grupi A četvrtfinalni duel sa Kanadom srpska selekcija odigrala je vidno umorna, ali je stigla do važne pobede i zakazala polufinale sa Australijom, koja je bila bolja od Brazila 14:7. Efikasan meč obeležila je nešto slabija igra u odbrani Srbije što su Kanađani iskoristili, ali nisu mogli da zaustave napad Srbije koja je imala veliki broj raspoloženih igrača. Osim Slobodana Nikića i golmana Gojka Pijetlovića i Branislava Mitrovića, svi igrači Srbije su se upisali u strelce, a prednjačili su Duško Pijetlović i Filip Filipović sa tri gola. Filipović je bio raspoložen i za asistencije, po dva gola dali su Dušan Mandić i Živko Gocić, dok su se u strelce jednom upisali Andrija Prlainović, Miloš Ćuk, Sava Ranđelović, Nikola Rađen, Stefan Mitrović i Dušan Marković.

Vidan umor nakon treninga i svakodnevnih mečeva sustigao je ekipu, a već sutra na programu je polufinale sa Australijom. Selektor Dejan Savić očekuje dobre partije i u nastavku turnira.

„Trenirali smo sa Australijom nekoliko dana u Beogradu. Trebalo bi da nastavimo sa dobrim rezultatima.Neće biti lako jer ponavljam očekujem da i sutra imamo problema sa svežinom. Ali za ovaj stadijum priprema sve je to planirano“, kazao je Savić.

Nakon meča Filipović je ocenio da je odbrana bila slabiji deo tima, i da će u polufinalu biti teško protiv Australijanaca koji su fizički odlično pripremljeni.

„Ovo nam je bila priprema za polufinale i nismo dobro odigrali odbranu. Primili smo 11 golova i to je mnogo za ovakvu utakmicu. Znamo Australiju, odlični plivači, biće fizički jako teško. Videćemo“, rekao je levoruki strelac.

Nakon početnog vođstva Srbije i dobre igre, Kanađani su uspeli da uzvrate preko odličnog centra Nikolasa Konstantina Bikarija koji je zadavao dosta muke bekovima srpske selekcije. Ipak, ni u jednom trenutku Kanađani nisu uspeli da priđu bliže od dva gola razlike, a Srbija je u napadu imala rešenja sa svih pozicija što je i rezultiralo sa 16 datih golova.

Polufinalni meč sa Australijom na programu je u petak od 16.30, i može se pratiti na sajtu FINA -(fina.org), ili na kanalu Dubai Sports 1 koji je dostupan na internetu. Na toj televiziji nakon duela Srbije i Kanade gostovao je i srpski stručnjak i trofejni vaterpolista Igor Milanović koji je uizneo svoje utiske i pohvale na račun organizatora i Hamdan sportskog kompleksa koji pruža maksimalne uslove za vrhusnka takmičenja, ali i razvoj vaterpola.

 

Milanopvić je u Dubaiju učestvovao na Klinici za trenere koja se održava paralelno sa Superfinalom. Jedina zamerka koja se može uputiti organizatoru je mali broj prisutne publike, pa velike tribine bazena izgledaju pusto tokom utakmica.

Supefinale Svetske lige, meč četvrtfinala:

Srbija – Kanada 16:11 (4:1, 3:3, 2:2, 7:5)

Hamdan Bin Mohamed Bin Rašid sportski centar. Gledalaca 200. Sudije: Gomez (Italija), Ziliang (Kina). Igrač više: Srbija 8 (5) , Kanada 7 (3). Peterci Kanada 1 (1)

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 2, Gocić 2, Randjelović 1, Ćuk 1, D.Pijetlović 3, Nikić, Marković 1, Radjen 1, Filipović 3, Prlainović 1, S.Mitrović 1, B.Mitrović. Selektor: Savić.

KANADA: Randal, Kudaba, Vikalo 1, Konstantin- Bikari 3, Bojd, Robinson 1, Tašeru 1, Graham, Radojčić 1, Konvej 2, Kapoš 1, Mek Elroj 1, Aleksić. Selektor: Bešlin.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace