Početna » Nacionalna selekcija » Kanada iznenadila Australiju, Crna Gora za gol bolja od Kine !

Kanada iznenadila Australiju, Crna Gora za gol bolja od Kine !

(Foto: Marcel ter Bals)
(Foto: Marcel ter Bals)

U sredu  je mečevima 3. kola okončana grupna faza Superfinala Svetske lige, a pobednici grupa su Srbija i Mađarska koje su ostvarile po tri pobede. Mađari su u sredu lako nadigrali SAD sa 16:9, i u četvrtak će se za polufinale boriti sa Kinom, dok je Srbija savladala Brazil sa 12:4, i u četvrtfinalu će se igrati sa Kanadom. Drugu poziciju u Grupi A osvojila je Crna Gora nakon tesne pobede nad Kinom od 9:8, dok je u Grupi B drugo mesto pripalo Australijancima uprkos neočekivanom porazu od Kanade 8:10. Nakon pobede Kanađana u Grupi B tri ekipe su osvojile po tri boda, ali su Australijanci zauzeli drugo mesto zbog najbolje gol razlike dok su SAD treće zbog boljeg međusobnog odnosa sa Kanadom koja je četvrtoplasirana.

Dobra partija Kanađana zatekla je Australijance koji su zaostajali čitav meč i nisu imali snage da naprave preokret protiv dobro organizovanih Kanađana koji su se u napadu oslonili na petostrukog strelca Nikolasa Konstantina Bikarija. Ipak, trijumf nije pomerio Kanadu sa poslednjeg mesta pa će imati težak zadatak da protiv Srbije obezbedi mesto u završnici.

 

(Foto: Marcel ter Bals)
(Foto: Marcel ter Bals)

 

U poslednjem meču dana Kina je imala priliku da izbori nerešen rezultat protiv Crne Gore. Pod vođstvom energičnog italijanskog stručnjaka Paola Malare Kinezi su prikazali dobru partiju, što ipak nije bilo dodvoljno jer je Crna Gora uspela da u finišu zadrži prisebnost u odbrani i izbegne iznenađenje.

U Sportskom kompleksu Hamdan u četvrtak su četvrtfinala: Mađarska – Kina, Crna Gora – SAD, Srbija – Kanada i Australija – Brazil. Svi mečevi mogu se pratiti na internetu na kanalu Dubai Sports 1.

Superfinale Svetske lige, rezultati mečeva 3. kola i plasman po grupama:

Mađarska – SAD 16:9 (3:1, 4:2, 5:2, 4:4)

Srbija – Brazil 12:4 (3:1, 5:1, 3:1, 1:1)

Australija – Kanada 8:10 (2:3, 2:2, 3:3, 1:2)

Kina – Crna Gora 8:9 (2:3, 1:1, 2:4, 3:1)

Grupa A: Srbija 9, Crna Gora 6, Brazil 3, Kina 0.

Grupa B: Mađarska 9, Australija 3, SAD 3, Kanada 3.

Parovi četvrtfinala:

Crna Gora – SAD (12.30)

Brazil – Australija (13.50)

Srbija – Kanada (15.10)

Kina – Mađarska (16.30)

 

 

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace