Početna » Evrokupovi » Počinje bitka za šampiona Evrope !

Počinje bitka za šampiona Evrope !

Pehar sampiona

 

Novi šampion Evrope biće poznat u subotu 31. maja kada na bazenu Bernat Pikornel u Barseloni jedan od šest učesnika finalnog turnira dođe do pehara. Srbiju pretstavljaju Partizan i Radnički, glavni favoriti su Pro Reko i Primorje, domaća Barseloneta takođe ima dobre šanse, kao i drugi tim iz Italije Breša. Turnir četvrtfinalnim duelom otvaraju Partizan i Pro Reko u četvrtak od 18 časova, zatim sledi duel Barselonte i Breše. Polufinala su u petak, od 18 sati boljeg iz susreta Pro Reko – Partizan čeka Radnički dok je u drugom delu žreba Primorje direktno u polufinalu, a protivnik će od 19.30 biti bolji iz meča Barseloneta – Breša. Veliko finale je u subotu od 20 časova.

Duel sedmostrukih šampiona Evrope Pro Reka i Partizana biće prava poslastica za otvaranje turnira, a potom sledi duel domaćina, i prošlogodišnjeg osvajača trećeg mesta Barselonete i Breše.  Ako je u prvom duelu Reko favorit, isto važi i za Barselonetu, iako će oba tima imati težak zadatak da nadigraju motivisane rivale.

 

Bazen Bernat Pikornel spreman za veliki dogadjaj
Bazen Bernat Pikornel spreman za veliki dogadjaj

 

Radnički i Primorje imaće dan odmora u četvrtak, ali već u petak moraju biti spremni za najbolje izdanje jer se odlučuje o finalu. Novi sistem završnice odnosno F6 donosi i borbu za petu poziciju u kojoj će se naći poraženi iz četvrtfinala, mada je pitanje koliko će timovi u tom susretu imati svežine i motiva.

Nakon borbe za petu poziciju u petak se igraju polufinala od 18, i 19. 30, dok subotnji program  počinje borbom za treće mesto od 18.30 da bi sezona bila zatvorena velikim finalom od 20 časova. Svi susreti biće prenošeni i putem livesteram-a na adresi len.eu, pa će ljubitelji vaterpola imati prilike da prate sve utakmice.

 

Konferencija za medije uoči početka turnira
Konferencija za medije uoči početka turnira

 

U susret završnici, predstavnici LEN-a u Barseloni su izneli nekoliko podataka koji su od značaja za takmičenje, posebno u svetlu promena u sistemu takmičenja, pa i samog završnog turnira. Tako iz LEN-a iznose informaciju da je od 100 susreta grupne faze 66 bilo uživo emitovano na televiziji. Za sam završni turnir TV prava otkupljena su iz zemalja koje imaju predstavnike (Srbija, Italija, Hrvtaska i domaćin Španija), kao i iz Bugarske dok su Šveđani kupili ‘hajlajtse’ pa će na taj način izveštavati. Na F6 turniru biće prisutno i 30 akreditovanih foftoreportera.

U sportskom smislu, novi sistem takmičenja i pre starta grupne faze ostavio je LŠ bez šampiona Crvene zvezde, što je teško razumljiva činjenica, ali je u nastavku pokazao da je doneo određen napredak. Posebno je bilo

zanimljivo u Grupi A gde su veliku borbu do kraja grupne faze takmičenja za plasman vodili pored Primorja, Reka i Barselonete vodili i Jug, pa i Olimpijakos.

Iz LEN-a najavljuju da je isti sistem i domaćin završnice i naredne godine, a takmičenje će početi u septembru prvom rundom kvalifikacija. Sistem vajld karti će idalje biti na snazi.

F6 završni turnir Lige šampiona, raspored utakmica (svi mečevi igraju se na otvorenom plivalištu Bernat Pikornel):

Četvrtak :

Pro Reko – Partizan od 18.00

Barseloneta – Breša od 19.30

Petak:

Za peto mesto:

Poraženi iz četvrtfinalnih duela

Polufinala:

Pro Reko / Partizan – Radnički od 18.00

Barseloneta/Breša – Primorje od 19.30

Subota:

Za treće mesto od 18.30

Finale od 20.00

 

 

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.