Početna » Slajder » Pro Reku vođstvo u italijanskom finalu !

Pro Reku vođstvo u italijanskom finalu !

(Foto: prorecco.it)
(Foto: prorecco.it)

U subotu je na bazenu u Soriju otvorena finalna serija prvenstva Italije, a vaterpolisti Pro Reka posle velike borbe uspeli su da savladaju rivala Brešu sa 7:6, i tako na startu sačuvaju prednost domaćeg terena u slučaju da serija na tri pobede dođe do petog meča. Dva tima bila su najbolja u domaćem takmičenju tokom regularnog dela sezone, a u Ligi šampiona izborili su plasman na F6. Duel u subotu pokazao je da se očekuje jedna od neizvesnjih finalnih serija italijanskog prvenstva, a da bi Breša uspela da posle sedam godina dominacije svrgne Reko sa trona, moraće barem jednom da ga savlada na gostovanju. 

Sa takvim ambicijama Breša je ušla u prvi duel i posle boljeg otvaranja utakmice sa vrlo jakim odbranama i malim brojem golova, uspela da ode na odmor sa prednošću od 3:2. Ipak, u trećoj četvrtini kapiten Reka golman Stefano Tempesti nije bio savladan, a na suprotnoj strani dvostruki strelci Masimo Đakopo i Aleksandar Ivović preokrenuli su rezultat.

Međutim, gosti su uspeli ponovo da dođu do vođstva zahvaljujući vezanim golovima Španca Giljerma Moline i Kristijana Prešutija. Pobedu Pro Reku donela je odlučujuća serija od 3:0 sredinom poslednje deonice nakon koje je Nikolas Prešuti uspeo na nešto više od minut do kraja samo da smanji vođstvo.

Serija se igra na tri pobede, a naredni duel igra se u Breši. U borbi za treću poziciju, i šansi za nastup u Ligi šampiona bliži je Posilipo koji je nakon peteraca bio bolji od Savone 9:6. Regularni deo utakmice okončan je 6:6, ali je onda Savona propustila veliku priliku da odnese pobedu sa Skandonea pošto je promašila tri peterca na startu serije.

Na drugoj strani Aleksandar Radović, Valentino Galo i Filip Klikovac bili su uspešni pa Napolitanci imaju prednost pred revanš u Savoni. Pobeda će pripasti ekipi koja prva stigne do dve pobede.

Finalna serija prvenstva Italije:

Pro Reko – Breša 7:6 (1:2, 1:1, 2:0, 3:3)

Za treće mesto

Posilipo – Savona 6:6 (2:4, 2:0, 2:2, 0:0, petercima 3:0)

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.